С атрактивен клип на Б.Т.Р. МО приканва младежите да станат войници (видео)

  • 19 октомври 2018 18:17

  • 4240
  • 2
С атрактивен клип на Б.Т.Р. МО приканва младежите да станат войници (видео)
© bulphoto

Силен клип на БТР за Министерство на отбраната дава старт на кампания за привличане на военнослужещи в Българската армия.

За да привлекат повече млади хора, Министерство на отбраната решават да заложат и на рок музиката.

Песента „Никога преди”, с която групата се включва в кампанията е за уверените хора, които знаят накъде искат да вървят, коментира пред „Дарик” авторът й, китаристът на БТР Славчо Николов.

По време на спектакъла „Бъди войник”, който ще бъде представен утре в НДК, ще бъдат излъчени мотивационни видеоклипове, заснети в реална среда на действие на видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили.

 

„Всички от групата сме ходили в казарма. Много добре си спомняме този период, но тогава държавата беше в съвсем друга позиция. Не сме разговаряли с колегите по тази тема дали трябва да се върне казармата, или не. Това, което ние си спомняме от казармата, разбира се, са веселите моменти и може би 95 процента от мъжете, ако ги питате за казармата, ще си спомнят точно това. Факт е, че сега имаме професионална армия и всеки, който чувства своето място там, би могъл да се реализира. Неслучайно се започва тази кампания „Бъди войник“ за набиране на военнослужещи в армията, професионални войници, както е в много страни по света, което е страхотно. Това вече е личен избор на самия човек дали да отиде, или не. Аз адмирирам възможността“, допълни Николов.

„Всеки един от нас има дълг към предците си, тези хора, които са дали живота си за това да има държавата България, да съществува на картата. Преплетени са много кадри на различни етапи от развитието на нашата държава. Ще могат хората да се насладят от понеделник“, допълни той.

Входът за киноспектакъла „Бъди войник“ е свободен. Началото е в 18:30 ч., мястото –зала 1 на НДК, денят – понеделник 22 октомври. Кампанията „Бъди войник” ще продължи в страната с различни инициативи като учения, състезания и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4240 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2018.10.19 | 20:19

2
shto vaste deca negi napravite voinici vmesto dase kupiat v luks po luskavite kurorti

2018.10.19 | 19:23

1
Днеска, те предпочитат да стават педераси, от колкото войници.

Добави коментар

Водещи новини