Собственикът на змията-беглец от Пловдив проговори

  • 06 февруари 2019 09:49

  • 4102
  • 0
Собственикът на змията-беглец от Пловдив проговори
© Кадър - БТВ

Собственикът на избягалата боа, която предизвика паника в пловдивски мол, заяви, че влечугото е било временно преместено в зоомагазина в търговския център, защото в дома му течал ремонт.

Припомняме, змията беше хваната снощи около 20 ч. „Успяла е да избяга заради спукана щипка на кутията в обедната почивка, когато не сме били в магазина”, каза пред камерата на БТВ собственикът Иво Катрафилов. „Тази змия не може да нанесе по-големи щети от една котка например. Би ухапала някого само ако се приближи умишлено към нея”, категоричен беше той.

По думите му влечугото е заловено във вентилацията точно над тоалетните. „Много бързо я намерихме в момента, в който се изпразни сградата и се успокои всичко”, коментира собственикът и добави, че боата го е ухапала, но раната е съвсем повърхностна и няма никаква опасност.

Катрафилов е купил влечугото за личната си колекция в края на миналата седмица, то има регистрационна карта. Собственикът разполага с 14 дни, в които трябва да я пререгистрира на свое име. В магазина му има само аквариуми, риби и костенурки, няма други влечуги.

По думите му избягалата змия е жълта парагвайска анаконда, която е вид боа, дълга е около 1,80 метра, тежи около 5 кг.

От търговския център прекратяват договора на собственика на зоомагазина, който отбеляза, че ще намери друго помещение, за да продължи дейността си.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини