Кога змия от вида боа може да нападне човек?

"Това не е животно, което представлява опасност за живота на човека. Не е агресивно. За да прояви агресия, трябва да бъде много сериозно тормозено, да преживее някакъв стрес. Тези животни са бавни, мудни”. Това каза в студиото на „Здравей, България” и Нова телевизия херпетологът Георги Кръстев за змиите от вида боа. Коментарът му дойде във връзка с инцидента, при който влечуго избяга от терариум в пловдивски мол.

По думите на Кръстев, за да нападне, животното трябва да бъде натиснато с остър предмет, да му се причини болка, за да реагира агресивно.

Това, което трябва да направим, ако срещнем подобно животно, е да не го замеряме с предмети и да не правим опити да го убием, поясни той.

„Трябва веднага да се свържем с човек, който разбира от змии и има опит с тях. Не трябва да проявяваме самоинициативата да взимам животното в ръце”, коментира още Кръстев.

Управителят на търговския център в Пловдив Стойчо Марков каза, че не е знаел за наличието на такава змия в сградата.

„Досега сме виждали само аквариумите. Преди два дни змията е била донесена тук без наше знание. Според мен това е нарушение на Правилника за вътрешния ред”, казва още той.

Марков вчера е свикал заседание на Управителния съвет и е запознал и него с решението, че договорът на търговеца ще бъде прекратен. По думите му самият обект не е опасен, но поради създалите се неприятности за клиенти и търговци, това е най-правилното решение.

Коментари

  1. 2019.02.06 | 10:53

    Google вече плаща 23859-32746 долара на месец за онлайн работа от дома си. Много съм щастлив, защото трябва да печеля много пари у дома и да получа $ 7642 на седмица. всеки може да върши тази работа и да получава повече приходи онлайн в непълно работно време.

    просто следвайте уебсайта.....>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет