Русе с нечувано висок бюджет през 2019 година

  • 05 февруари 2019 13:20

  • 919
  • 1
Русе с нечувано висок бюджет през 2019 година
© Novini.bg

Община Русе ще разполага с бюджет от 138 045 361 лева през тази година. Той бе приет днес на заседание на общинските съветници с 37 гласа "за", деветима "против" и трима "въздържал се".

Преходният остатък е около 22 млн. лева. През миналата година общината разполагаше с бюджет от 134 646 845 лева.

"Това е най-добрият бюджет, който община Русе е имала през последните 20 години. Бюджет, който показва изключителна стабилност и който дава гаранция за успешно изпълнение на всички дейности, заложени в различните секторни политики - като социалните дейности, образованието, здравеопазването, екологията, както и промяната на инфраструктурата в града", каза кметът на Русе Пламен Стоилов.
По думите му този бюджет ще позволи да се продължи стратегическото развитие на Русе. Успешно ще бъдат завършени и основните инфраструктурни проекти.
Сред стратегическите обекти, включени в инвестиционната програма, са изграждане на голям плувен комплекс, спортна зала в СУ "Васил Левски", енергийна ефективност на системата за улично осветление на града, обновяване и проектиране на детски площадки.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2019.02.05 | 14:09

1

леле като ги слушаш колко велико звучи - стратегичвски, стабилен, тинтири минтири. а като им видиш ремонтите дето се казва: по ремонтите ще ги познаете. плочките криво залепени, почват да се клатят при първия дъжд, а след първата зима се разпадат. особено дето ходят и хвърлят сол по тях. а асвалтите бордюрите отговарят на приказката: хубава работа ама циганска - криво, грозно, мизерлъци след тях. но карай, важното е лапачката да върви и еврогейския популизъм. русе от града на свободния дух/каквото и да значи това/ спокойно може да се преименува на русе- града на безкрайната мизерия и микро сметищата. около всеки контейнер е сметище.

Добави коментар

Водещи новини