Ловим сами крадците на парно с термокамера

  • 28 февруари 2012 21:03

  • 1573
  • 2
Ловим сами крадците на парно с термокамера
©

Откъде изтича топлината и има ли крадци на парно сред съседите, могат да разберат клиентите на "Топлофикация София", ако поръчат обследване на блока с термовизионна камера.

Услугата струва 170 лв. За обследването трябва решение на Общото събрание на блока и заявление до топлофикация. Дружеството стартира пилотен проект със заснемане на 10-етажна сграда на бул. "Самоков" в кв. "Изток", пише "Стандарт Нюз". Термокамерата снима сградите отвън, като местата върху снимката, където от фасадата има най-голямо излъчване на топлина, т.е. изолацията е неефективна, са оцветени в жълто. "Греят" и пуснатите радиатори. На базата на снимките може да се поиска проверка в самия апартамент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Hexagon-Build

2012.02.29 | 23:25

1
Много се радвам за Топлофикация, че си купиха камера, дано могат и да я използват.... Моля автора на статията да се информира за "авторските права" за снимков материал, защото термограмата в статията е наша собственост и може да се запознае с адвокатите ни ако не я смени...!
Венцислав Николов

2018.08.07 | 17:38

2
Нали ви видях колко сте "профеционалисти" (хексагон-..). Не струвате! Нито имате отношение към клиента, нито комуникацията е добра. Обещанията не си ги спазвате. А доклада, ужас, то е разказ по картинки ( На термограмата е маркирана температурна аномалия, която се причинява от проникване на влага от прилежащата баня. При проверка с капацитивен влагомер се отчита максималана влажност). Добре са направили от топлофикация, няма смисъл да дават пари на псевдо профеционалисти като вас(хексагон-..)

Добави коментар

Водещи новини