Петя Аврамова: Ще търсим всички законови начини да спрем строителството край морските плажове

  • 31 януари 2019 20:07

  • 651
  • 2
Петя Аврамова: Ще търсим всички законови начини да спрем строителството край морските плажове
© Булфото (архив)

"Правителството и МРРБ ще търси всички възможни законови начини да спре строителството в зоните около морските плажове." Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно пред журналисти в парламента, съобщи БТА.

Тя е била категорична, че дори ще се търсят и законосъобразни възможности и начини за отчуждаване на части от имоти, които са в чувствителната зона до морските плажове. По нейните думи това се отнася за имотите, за които няма забрана за строителство. "Това ще струва много средства и трябва да се намери правилния баланс, тъй като това са скъпи терени, които ще бъдат оценени за много пари", е подчертала Аврамова. Регионалният министър е обяснила още, че относно изграждащия се нов обект на къмпинг "Корал" има забрана за строителството със заповед на МОСВ от 2014 г., която е потвърдена с решение на ВАС от февруари 2018 г. ДНСК проверява всички обекти, както по Северното, така и по Южното Черноморие, за които има сигнали или информация от медиите за строителство. "Това, което е констатирано до момента при проверката на к.к. "Константин и Елена" е, че няма законови нарушения и строителството се изпълнява законосъобразно. "Продължават проверките по плажовете днес, по Южното Черноморие", съобщи регионалният министър. "Утре началникът на ДНСК арх. Иван Несторов ще изнесе данни за резултатите от проверките и за строежите, които се спират от ДНСК", добави тя.

Относно проекта за "Ларгото" министърът е коментирала, че в МРРБ не са постъпвали сигнали за злоупотреби и всички документи във връзка със строежа са предоставени на Управляващия орган от бенефициента. "Предвид течащото дело, с което Министерството на културата е предявило иск за неустойка към изпълнителя на проекта, Управляващият орган ще изчака окончателното решение на съда преди да предприеме действия по казуса и по визираното закъснение в срока", обясни още министър Аврамова. Тя е заявила, че е изискала доклад от ръководителя на Управляващия орган относно изпълнението на проекта.

"Все още няма приключили преписки, свързани с искане за освобождаване от винетни такси на пътни отсечки от републиканската пътна мрежа", е коментирала пред журналисти още регионалният министър. Според нея има решения на общински съвети, които постъпват в АПИ за освобождаване на отсечки, които са на територията на съответните общини, но това е процес, който не е приключил и за тези от тях, които ще бъдат освободени от винетна такса ще се пристъпи към споразумение между АПИ и съответната община за тяхната поддръжка", посочи още Аврамова.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
651 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.31 | 20:36

2

Законови начини ала бала. По добре намерете кой е дал разрешение за строеж в нарушение на закона. Не ми рзправяйте колко е законно и трябва да има светкавично наказани. Това "на ръба на закона" трябва да подлежи на наказание. Също и тези умни глави които са давали акъл как да стане, това са хора от кметските администрации преди 10-на години, със сигурност има и други "проекти" на имена на техни близки.

2019.01.31 | 20:26

1

пете кво ще спреш ти , ами шева ти винету им е дал карт бланш , еее естествено със съответната комисиона.

Добави коментар

Водещи новини