Петя Аврамова: Новият шеф на АПИ ще се справи с предизвикателството

Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Това е съобщила министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, цитирана от пресцентъра на ведомството. На днешното заседание правителството е решило Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост - областен управител на Ловеч.

Господин Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията, е казала министър Аврамова. По думите ѝ АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и която ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура, е подчертала министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член - това е Радослав Влахов, е съобщила още Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Тя е подчертала, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът е заявила, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет