В Смолянско се следят язовирите, реките и критичните точки

  • 25 януари 2019 08:34

  • 495
  • 0
В Смолянско се следят язовирите, реките и критичните точки
© Булфото (архив)

Следят се язовирите и се изпуска контролирано вода заради усложнената зимна обстановка.

Това каза пред камерата на БТВ областният управител на Смолянска област Недялко Славов. Той изрази притеснение от свличане на земна маса в язовира в Златоград, което може да предизвика екстремна вълна. Основно проблеми може да има в центъра на града, добави Славов. Той изрази надежда това да не се случи, но заяви, че има готовност за издигане на пясъчни диги, ако се наложи. "Хората трябва да са спокойни, понеже са разположени екипи да следят реките и критичните точки", отбеляза още Славов.

Прогнозите за лошо време в Смолянско вече се сбъдват. В Златоград заваля проливен дъжд. Той може да не спре през целия ден. Язовирът на града прелива от вчера, но е започнало контролирано изпускане на водата. Във високите части на областта и в западните общини Девин, Доспат и Бориново има интензивни снеговалежи и е мобилизирана почистващата техника. Осигурена е и допълнителна техника, която ще почиства при необходимост.

Областният управител на Смолянска област открои, че вчера инцидентите са дошли основно заради неподготвени за зимните условия превозни средства. През нощта са работили 50 снегорина, за днес ще е мобилизирана цялата техника - около 80 машини.

Филип Епитропов
495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини