От АПИ с предупреждение към пътуващите в Южна България, оранжев код за обилни валежи в 6 области

  • 25 януари 2019 07:42

  • 4156
  • 2
От АПИ с предупреждение към пътуващите в Южна България, оранжев код за обилни валежи в 6 области
© Булфото (архив)

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. За повишаване безопасността на движение всички превозни средства, пътуващи по път III-8631 Момчиловци - Виево - Лъки - Рожен задължително трябва да бъдат с вериги. През прохода Превала и път II-37 Батак - Доспат е ограничено движението за МПС над 12 тона и на ремаркета и полуремаркета. Националният институт по хидрология и метеорология е определил оранжев код за дъжд и снеговалежи в областите – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Филип Епитропов
4156 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АПИ барабар с чистачките и шофьорите в пандиза

2019.01.25 | 09:37

2

Това клон на седесарската мафия. колко пъти ги съдят, уволняват, споменават за корупция.

ds

2019.01.25 | 08:49

1

Простака Ганьо не слиза от колата си ,голямо тичане и накрая пак си оставаме най-бедните в Европа !

Добави коментар

Водещи новини