Рекордните 143 души участваха в полумаратона "Атанасовско езеро"

  • 21 януари 2019 11:00

  • 259
  • 0
Рекордните 143 души участваха в полумаратона "Атанасовско езеро"
© община Бургас

Рекордните 143 души участваха в трите спортни дисциплини - 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане на полумаратона "Атанасовско езеро". Най-многобройна бе групата на бегачите на 21 км - 62, следвани от тези на 8 км - 46 и колоездене 21 км - 35 участници.

Тази година имаше участие от цялата страна - Русе, Пловдив, Царево, Равадиново, Ямбол, Сливен, Добрич, Стара Загора, Ахелой, Обзор, Шумен и др. 18 души се включиха в скоростното изкачване на стълбите за деца и възрастни от Моряшкия паметник долу до моста и обратно.

Полумаратонът се организира за четвърти път от сдружение "Зелена Странджа", Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас, а осъществяването му стана възможно с участието на много доброволци от платформата "Time Heroes" и фондация "Астика".

Най-младият участник в полумаратона беше 4-годишната бургазлийка Адриана Божинова, която участва заедно с баща си в колоезденето на 21 км. Разкаляният терен в част от трасето не им позволи да изминат цялата дължина, но със сигурност малката участничка се представи изключително добре, изминавайки повече от 15 км. с много добро време и стана най-младият състезател в полумаратона. Най-опитен участник бе 76-годишният Коста Янков, който за поредна година участва в полумаратона.

Радостина Ценова от БФБ представи необикновеното Атанасовско езеро, което за седми път отбелязва своя имен ден. Голям интерес предизвика презентацията на многократния шампион на България по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа и видеоклиповете от неговите победи в Алпите. Специална томбола бе организирана за разиграване на различни подаръци от спонсори и партньори на спортния празник, които зарадваха както състезателите, така и доброволците и участниците във вчерашния поход. Водещ на цялото състезание бе радиоводещият Милен от Power FM.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини