Проектът на Стратегията за активен живот на възрастните хора е публикуван за обществено обсъждане

  • 18 януари 2019 18:20

  • 459
  • 0
Проектът на Стратегията за активен живот на възрастните хора е публикуван за обществено обсъждане
© Pixabay

Проектът на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора в България за периода 2019-2030 г., е публикуван за обществено обсъждане, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Стратегическият документ отговаря на предизвикателствата пред застаряващото население и подпомага формирането на политики и предприемането на мерки в социалната област, с акцент върху насърчаването на заетостта на възрастните хора и участието им в обществения живот. Основната цел на стратегията е да се създадат условия за активен и достоен живот на възрастните хора чрез осигуряване на равни възможности за пълноценното им участие в икономическия и социален живот на обществото.

Националната стратегия за активен живот на възрастните хора ще замени действащата до момента Национална концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора (2012-2030 г.) с цел осигуряване на приемственост и адекватно използване на натрупания опит. Чрез подготовката на стратегията българското правителство реагира своевременно на възникналата необходимост да се разшири обхватът на ключови сфери от досегашната политика, като се обърне специално внимание на участието в обществения живот и независимия живот на възрастните хора.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини