Министерството на отбраната: В 68-ма бригада „Специални сили“ беше проведен анализ на подготовката през 2018 г.

  • 16 януари 2019 19:30

  • 1363
  • 0
Министерството на отбраната: В 68-ма бригада „Специални сили“ беше проведен анализ на подготовката през 2018 г.
© Novini.bg (архив)

В 68-ма бригада „Специални сили“ беше проведен анализ на подготовката през 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Командирът на 68-ма бригада бригаден генерал Явор Матеев проведе годишния анализ на подготовката на Специалните сили през 2018 г. Той акцентира на участието на бригадата в национални и международни учения, както и в изпълнението на задачи за противодействие на тероризма в сътрудничество със специализираното формирование за борба с тероризма на МВР.

Бригаден генерал Матеев отбеляза, че през по-голямата част от годината Специалните сили успешно са съдействали на структурите на МВР да не бъде допускано нелегалното преминаване на мигранти през държавната граница с Гърция и Турция. „Приносът на бригадата в тази операция е високо оценен от военното и политическото ръководство на страната“, посочи той.

Сред приоритетите през 2019 г. командирът на Специалните сили открои задълбочаването на взаимодействието със структури на МВР, както и съвместната подготовка с морския специализиран разузнавателен отряд на ВМС, с парашутистите от състава на ВВС и с екипажите на военни транспортни самолети.

Той посочи, че процесът за развитието на български Сили за специални операции продължава по план и среща подкрепата на военното и политическото ръководство. На анализа на подготовката на 68-ма бригада „Специални сили“ присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и началникът на отдел „Специални операции” в дирекция „Операции и подготовка“ полковник Роман Ромов.

Вицеадмирал Емил Ефтимов благодари на командния състав на бригадата за положените усилия за успешното изпълнение на заложените в плана за 2018 г. задачи. Той потвърди, че военното ръководство на Българската армия подкрепя развитието на Специалните сили на Българската армия и заяви, че създаването на командване на Силите за специални операции през тази година ще бъде факт.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини