До две седмици регистрираните по ДДС трябва да започнат смяната на касовите си апарати

Във всяка регистрирана по ДДС фирма до две седмици трябва да бъдат сменени софтуерът за управление на продажбите и касовите апарат. Това е казала изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова на среща с председателя на Българската стопанска камара /БСК/ Радосвет Радев, съобщиха от пресслужбата на агенцията.

Промяната е наложителна заради фискалните загуби от над 300 млн. лв. и укриването на обороти от над 1 млрд. лв. годишно, които са възможни заради пълното отсъствие на регулация на софтуерите за управление на продажбите, е посочила Димитрова.

За седмица броят на касовите апарати и принтери, управлявани от новия тип софтуер за продажби, се е удвоил, като до момента вече са издадени над 170 000 касови бележки с отпечатан на тях QR код, който ще може да бъде проверен за валидност от всеки потребител със смартфон.

Срокът е много кратък и трудно изпълним, е казал по време на срещата Радев и е допълнил, че БСК ще продължи да следи процеса по прилагане на новите изисквания и ще очаква разбиране и съдействие от страна на данъчната администрация.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет