България застана зад самотната майка, на която социалните отнеха бебето, защото нямала кола

  • 14 януари 2019 09:18

  • 15807
  • 11
България застана зад самотната майка, на която социалните отнеха бебето, защото нямала кола
© Facebook

Цяла България застана зад 26-годишната Симона Алекова от смолянското село Речани, за да си върне бебето. Социалните работници ѝ го отнеха, защото нямала лека кола. Взели детето директно от кувьоза.

Стотици хора от страната и чужбина вече са превели различни суми по сметката на Симона, за да може да се грижи за момченцето си Александ, пише „Телеграф“.

Социалните отговориха, че сигнал при тях бил подаден от лекарите, които казали, че майката отговаряла вяло на въпросите им. Освен това Симона нямала лека кола, за да вози детето на лекар.

Историята на Симона трогна цяла България. Стартира онлайн подписка, която набира голяма популярност.

Бебето Александър, което е родено на 11 декември, било отведено директно от болницата в приемно семейство само седмица след раждането си. През тези няколко дни майката Симона не е имала възможност да гушне бебето си и да го накърми, твърди самата тя. Родила е със спешно секцио и лекарите са преценили, че бебето трябва да остане в кувьоз. В това време родилката се е възстановявала след операцията. Но въпреки това е посещавала детето всеки ден в часовете за свиждания.

Според Симона и майка ѝ Ана двете получили устна забрана да притесняват приемното семейство по Коледа и Нова година. Затова те са изчакали първите дни на януари, когато пък Симона се е разболяла от вирусна инфекция.

Те отричат твърденията на социалните, че не се интересуват от бебето.

Бабата моли всички съпричастни със съдбата на внучето ѝ хора засега да не изпращат вещи и да изчакат решението на социалните дали и кога Александър ще бъде върнат в семейната среда.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15807 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Обама

2019.01.14 | 12:43

9

Аман от драскачи разбирачи . Защо съдите без да сте чули и видяли ?! Ако майката е с психични проблеми умствено изоставане , (материялната част е от значение,но не колкото предните две!) ,какво ще прочетете вместо тази новина :" Дете премръзнало до смърт ,починало от недохранване, от недолекуване от липса на грижи и внимание , ... " !?
Лекар и социялен работник не вземат подобни решение с лекота и без сериозни доводи ,които показват ,че животът и здравето на новороденото може да бъдат в опасност !
Мислете преди да пишете първосигнални коментари .

2019.01.18 | 08:47

11

Дори и при умствено изостаналите майки, отнемането на дете не се случва по този начин.
Ако социалните и лекарите са толкова загрижени, постъпките биха изглеждали различно.Като напримвр помощ при месечните детски консултации, насоки към майката какво да прави за детето си и ако не го спазва, социалните могат да излезнат със становище. Пътят на отнемането е друг и при други обстоятелства.
Тук нещата малко отиват на схема.

дд

2019.01.14 | 10:25

2

тия лекари мекари са за разстрел. сигурно са забъркани в схема за търговия на деца. детето си има майка, която го иска, те ще го дават на чужди хора. дори не е могла да си види рожбата. баси социалната изродщина. еврогейски ценности.

baihui

2019.01.15 | 20:22

10

Да, може би търговците на органи не се интересуват от цигански такива!

Иванов

2019.01.14 | 12:09

8

ТЕЗИ СОЦИТА ТАМ ДА БЪДАТ ВЕДНАГА УВОЛНЕНИ. РАЗНИ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ ТЪРТЕИЧЕТАТА ТРЯБВА ДА НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОДГОВОРНОСТ. И ЗАПЛАТИ СПОРЕТ РАБОТАТА ИМ ЧЕСТИ ПРОВЕРКИ И КОНТРОЛ.

ii

2019.01.14 | 11:48

5

Защо не отнемат малките циганета от майките им?

Мисли

2019.01.14 | 11:57

7

1 - трябва , да отнемат 60-70 % от тези деца -Институцията ,не е подготвена за това .
2 - При такова масово отнемане на деца(цигански) ще имат много проблеми . Всички знаем как работи Държавна Институция !! Резултата е на лице .
3 - Това е свързано с пари и работа - трябват пари за настаняване . Да се осигури образование и качествен живот в нормална среда . Знаем каква е средата в Домовете !!
4 - Това са много разходи и работа

Гт

2019.01.14 | 11:51

6

В циганските махали , социалтите знаят ли кащва мизерия е ? Какви коли там деца се въргалят в калта !! Условията за живот в колибата са ужасни !! Там има , много деца в бедствено положение . Пускаите сигнали към тях

Иво

2019.01.14 | 10:55

3

Нямала кола! АМИ СПЕШНА ПОМОЩ, ЗА КОЯТО ВСЕКИ РАБОТЕЩ ЧОВЕК ПЛАЩА, КЪДЕ Е??? ИЛИ ИЗЛИЗА, ЧЕ СПЕШНА ПОМОЩ ВАЖИ САМО ЗА ЦИГАНИТЕ! Я ПОКАЖЕТЕ, КОИ СА ТИЯ доктори! И ГИ ПИТАЙТЕ С МИКРОФОН В ЛИЦЕТО, НА КОЛКО ЦИГАНКИ ОТГОВАРЯЩИ ВЯЛО НА ВЪПРОСИТЕ ИМ И ВЗЕХА ДЕТЕТО! ПИТАЙТЕ И СОЦИАЛНИТЕ! НА КОИТО СЪЩО ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ!

8315

2019.01.14 | 11:12

4

Ивчо не се пали толкова по фалшивите новини. Избърши си пяната от устата. Отнели са и детето защото е бавно развиваща. Изгледай няколкото интервюта с нея и ще видиш че акъла и е като на 7 годишно дете.

asd

2019.01.14 | 10:23

1

егати всички издевателстуват върху беззащитните българи. значи ако нямаш кола и ти вземат децата. на мангалите кой им взема децата. или децата ще се вземат само от българите. като под турско.

Добави коментар

Водещи новини