Не сме на ръба, расовата война вече започна!

Там, където Чарлз Менсън и Адолф Хитлер се провалиха, днес много политици по света успяват. 

Това е лично мое мнение, не карам никой да се съгласява с него. Но от това, което виждам през последните години, не мога да не си направя такова заключение. И, след като тази идея се появи, започнах да наблюдавам детайлите, да търся доказателства, а те се трупат все повече и повече. 

Ако досега войните са се водели векове наред между държави, то днес се водят най-вече между идеологии и раси. Просто защото човешкият ум надрасна способността на манипулаторите да го водят към гибел в името на една граница. Или поне що се отнася до човеците в силните страни, които биха били глобална заплаха. Локални подобия на миналото виждаме и днес, да. 

Докато някои хора говорят за „Европа на две скорости“, аз ще си позволя да направя друго сравнение: „Свят в два влака“. Засега се движат успоредно, но идва време да се разделят и там събитията са трудно предвидими. 

В единия влак са хората на прогреса. Учените, умните, лидерите на ПОЛЕЗНАТА еволюция, съграждащите, онези, които ни казват да се огледаме, да се ослушаме и да спрем да твърдим, че Земята е плоска. 

В другия влак е една неопределена маса, част от която, за съжаление, не се намира в правилния влак и знае, че е така, но не може да скочи в движение и бива повлечена в грешната посока. Това са обикновените хора, имащи ясно съзнание и разбиране за света, но с ограничени възможности за реализиране. И след тях – като маймуни в зоопарк, които се замерят с фекалии, е онази огромна част от човечеството, която иска да разбие влака или да го хвърли от скала, просто, за да види какво ще стане, а и защото „тука един от съседния вагон каза, че така е редно и ще е голям купон!“

Чудите се какво общо има тук расовата война? Търпение. Почти стигнахме до там. 

Виждали ли сте карикатурата, изобразяваща един кретен пред клавиатура, а текстът гласи: „Хилядолетия развитие на науката, изпратихме сателити в космоса, прокарахме интернет на цялото земно кълбо, за да може той да седне пред компютъра и да напише: „Земята е плоска“?

В България, за радост, хората, поне в това отношение, са в правилната позиция – не смятат, че Земята е плоска. Но и тук си имаме нашите „бисери“. Във всяка част на света има начини за затъпяване на населението. Оръжия за масово самоунищожение. Тук са чалга начинът на живот, бедността и резултатът от тях – апатията. Отскоро внесоха и ново оръжие – омразата. С нея посипаха всички и ги накараха да се намразят и разделят на лагери. 

Забелязвате ли расизма? Ето я расовата война. Хора от ромски произход нападат хора от български етнос все по-често на база чисто расова омраза. Да, ромите не харесват българите, често дори ги мразят, защото са научени така. 

Ако пострадалият военен беше от същия етнос като нападателите, мисля, по-скоро правя обосновано предположение, че развитието на нещата щеше да е по-различно.

Българите се настроиха срещу ромите, ромите се настроиха срещу българите и подобни инциденти зачестиха. 

Подобно нещо се наблюдава почти навсякъде по света, където има големи групи от различни хора. Различни раси и етноси. Хората на върха знаят, че, обединят ли се хората под тях (които ги превъзхождах по брой в милиони пъти), ще ги изметат за секунди. Затова сме разделени. За да сме безсилни – един мощен танк. Но разглобен

на части. Купчина желязо, нищо повече. 

Ето ви пример за „двата влака“:

Влак 1. „Крисия пее чалга под дъжд от салфетки“; „На Хеопсовата пирамида се появи надпис: „Локо 2019”“; „Сузанита изкопира Николета“. Пътниците от този влак правят ето това: „Четири месеца след жестокото убийство на Виктория Маринова кейовата стена вече е осветена и оборудвана с камери“; „Циганинът, ритал най-жестоко военния във Войводиново крещял: Оставете ме да го убия!

Влак 2. „Разработиха нов метод за борба с рака с помощта на стволови клетки“. 

Част от българите са расисти. Факт. Част от ромите са расисти. Факт. Защо? Защото на хората в голямата власт и пари им се изчерпаха още преди десетилетия ресурсите от измислици и се върнаха към доброто старо „мрази различния“. Ромите никога няма да бъдат интегрирани, по начина, по който се работи с тях, българите никога няма да спрат да мразят този факт. В крайна сметка всички са ощетени, защото и двете групи смятат другата за привилегирована. И двете са прави. Ромите виждат българите с работа, която те никога няма да имат, с кола, с апартамент – все дребни неща, ама те ги нямат. Българите виждат ромите като паразити, които не плащат сметки, лекуват ги за сметка на данъците, престъпници. И кое от изброеното не е вярно? 

На ромите се внушава от определени среди, че не им се обръща внимание например в болниците, защото са „цигани“, те скачат да бият лекарите, дори в случаите, когато самите те (родителите, да речем) са виновни (са страданието или смъртта на детето си). Казват, че не са им помогнали. Което не е вярно. Но ги облъчват да мразят, защото им се внушава, че са мразени. И те мразят. А сега, с ръка на сърцето, си признайте, не сте ли срещали в пространството същото отношение от страна на

някой българин към българите – същото убеждаване, че „циганите“ те прецакват и трябва да ги мразиш. Така е от много десетилетия вече – три минимум. Резултатът е расова война. И не, тя няма „да започне“. Тя Е започнала. 

Погледнете в САЩ, в Британия, по света… същата картинка. 

Говорим си за интеграция, а никой не казва какво е това. Интеграция е когато ромите отидат в спешното, да ги посрещне лекар от техния етнос и те да му имат доверие и, ако нещо се обърка, да не скачат да го бият. Интеграция е, когато патрулката отиде в гетото, униформените (или поне един от тях) да е от съответния етнос. Тогава ще има по-малко размирици. Хората в цивилизованите страни са го разработили този модел и са доказали, че работи. В Харлем патрулират предимно чернокожи. Да, приемете го – хората все още се делят по цвят на кожата и агресията избива И на този принцип. Децата да се образоват в училище какво е закон и какво е престъпление и какво следва ако спазваш закона и какво – ако не. А не да се образоват за живота само от разказите на по-големите кой какво е откраднал и какви са балъци ония, дето ходят на работа. 

„Ама те никога няма да се интегрират“. Може би напълно не. Поне засега. Но трябва да се направи една крачка поне, да видим, а не да стоим като инатливо дете и да си казваме: няма смисъл. Ако си стоим така, наистина няма смисъл. Първа крачка. Нещо. Поне да отлепим от дъното. Дори да не се интегрират веднага, да дадем старт.

Някаква част ще се. Което е важно за мира. 

Но не съм оптимист за това. 

Първо: споменатият интерес да има разединение. Интеграцията ще намали разединението. Няма да го допуснат. 

Второ: сладките пари, които текат по линия на „интеграцията“. Колкото повече проблеми, толкова повече наливане на средства, които не отиват където трябва, а където са „отклонени“. Няма нужда да се правим на ударени – знаем го и това. 

Идея: 

Аз съм против квотите в образование и когато става дума за търсене на работа, струва ми се много несправедливо. Както когато някой иска да има квоти за „чернокожи филми“ или нещо подобно да даден фестивал. Или си добър, или не. Това смятам аз. Но в случая ще вървя против своето убеждение и ще кажа, че може би квоти за други етноси в полицията и спешната медицина (и други) биха били много полезни за мира. Засега трябва да направим тази жертва. После нещата могат да се върнат към нормалното. В извънредни ситуации трябват извънредни мерки. 

Ще използвам странен, но важен пример: в една от сериите на Breaking Bad, един от главните герои трябваше да влезе в къща, обитавана от въоръжени наркомани, друсани с метамфетамин. Опасни, агресивни и непредсказуеми, с други думи. За да стане това, трябваше да разсее един от „дрогите“. Взе лопата, застана в двора им и започна да копае. Привлече вниманието на „дрогата“ и той излезе да го гледа какво прави. Пита го защо копае и онзи му отвърна, че трябва да го стигне (без да казва какво). Колко е дълбоко, го попита. Много, беше отговорът, последван от: „Я, вземи да помогнеш“, и му тикна лопатата в ръцете. Наркоманът започна да копае, без да знае нито защо, нито какво търси. След това човекът влезе в къщата необезпокояван. Беше му отвлякъл вниманието за часове напред. 

Но много важно в случая беше, че „дрогата“ беше много друсан, никой нормален човек не би се вързал. 

Не разбирате ли, че Биг Шеф Мастър Войс и онези жълти псевдо елитни хора, с чиито животи се опитвате да сте в крачка, а те пет пари не дават за вас, са нашият метамфетамин. Това е нашето „Земята е плоска“. Това и чалга начинът на живот. Апатията и мисълта, че нищо няма да се промени, дори да си потърсите правата.

Затъпяваме. Вдигнаха ни на война помежду ни, а ние си мислим, че защитаваме идеали. Циганите бият българите, защото са българи, българите бият циганите, защото са цигани, а едни хора ни гледат сеира и усвояват едни пари за „интеграция“. 

Копаем, без да знаем защо и какво търсим, а в къщата ни в момента се разхождат необезпокоявани. 
 

Коментари

 1. 2019.01.12 | 11:35

  Мангал лекар е изключителна рядкост, а мангал полицай, пожарникар или военен дори няма, въпреки че мангалите са между 350 000 и 1 000 000 на брой в България. Те просто се подиграват на държавата и я мразят без причина. Политиците направиха шепа мангали "здравни медиатори" и пак етническата война не спря. Истината е, че трябва да заличим мангалите по законен начин в затвори, ако трябва в 30 нови, защото в това, което те наричат "етнически мир" белите българи изчезваме. Мирът е времето между две войни, помнете го. Време е за край на апатията и кютек по ДПС и БСП.

  1. 2019.01.12 | 17:40

   Във повечето села вече са повече от нас.Неграмотни,нищо полезно от тях.Те незнаят значението на думи като-държава и общество.Помощите и кражбите ги хранят.Нашите политици не усещат,че сме на прага на междуетническа война.Решение е разселване от тези тяхни гета.Да работят нарвно с -българи,турци...

 2. 2019.01.11 | 23:36

  Ами Томов да попита управляващите,защо се случва така,кой даде права на ромите,дали не са тези ,които ни управляват и ги ползуват за най важните гласоподаватели,ами то само в това село ли има незаконни постройки,къде са им законите и защо местните управници допускат това

 3. 2019.01.10 | 19:14

  Томов, в общи линии(като стратегически план) си прав, но в момента трябват ТАКТИЧЕСКИ ДЕЙСТВИЯ!

  ПРЕДЛАГАМ:
  - За първите, да кажем 2 месеца, ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИТЕ НА ХАН КРУМ, независимо от етноса и социалното положение!(за следващите - при необходимост)!
  Т.е. ЗА КРАЖБА – РЪКАТА! и ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ДВА!

  Ще изтърпим една глоба от ЕС (толкова много сме изтърпели до сега!) НО
  ОБЗАЛАГАМ СЕ, ЧЕ ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ НАМАЛЕЕ В ПЪТИ! (а не в проценти)

  1. 2019.01.11 | 21:21

   Мойто мнение е следното ,Внимателно от Оцет Вино не става -цинго и интеграция@

  2. 2019.01.10 | 19:24

   Неграмотен бил, "беля направил" - айде бе, диференциални уравнения ще се научи да решава, само и само да отърве кожата!

   СТРАХЪТ е единственото не закърняло чувство у тези човекоподобни!

 4. 2019.01.11 | 15:28

  Докато нее станало късно дайте им северозападна България.След 15 год може бг да стне Романистан.

 5. 2019.01.11 | 10:56

  Кой допусна да се стигне до тук, това не е случайно. Системата позволи да се създаде маса от необразовани гласоподаватели, това е причината. Решение има, стига депутатите да приемат необходимите закони. Да се работи с тарторите, защото циганите са изключително организирани с касти и имат главатари, на които се подчиняват и крадат за тях.

 6. 2019.01.11 | 09:44

  Да ги почваме тези цигани докато сме повече. Заедно с тях и предателите. Имам предвид тези, които не си плащат сметките и т.н.Слава на целия славянски народ.

 7. 2019.01.11 | 05:42

  Вие българите са имате за нещо повече от циганите ли ? Не се самозалъгвайте че кожата ви е Бяла.

  1. 2019.01.11 | 08:36

   Определено че кожата ни е бяла е нещо много ,много повече.

 8. 2019.01.11 | 08:34

  Проблемът е в това, че те НЕ ИСКАТда се итегрират. Ако искаха, постепенно щяха да го направят. Учил съм и познавам цигани, които са постигнали това. Но и те не искат да имат нищо общо с хората от техния етнос. Защо? Мисля, че всеки може да си отговори на този въпрос.
  А затова донякъде принос имат и нашите политици.
  По времето на " социализъма" , защо голяма част от циганите работеха?
  Защото имаше ДЪРЖАВА, а не мишки с гръмки слова като тези, които са в парламента и при един проблем да си скриват главите в пясъка, като щрауси и да чакат всичко да отшуми.

 9. 2019.01.11 | 07:33

  " Ключа от бараката" е в политиката, а тя се прави от политиците които НИЕ с ВАС избираме предсрочно или на 4 години. Внимавайте кого избирате!!!!!

 10. 2019.01.11 | 00:59

  Айн Ранд

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Избори

още

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли да се забрани вносът на стари дизелови автомобили?

Трябва ли да се забрани вносът на стари дизелови автомобили?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.