Калин Терзийски: Глупави и късопаметни сме, властва мракобесната чалга

  • 08 януари 2019 16:58

  • 3381
  • 3
Калин Терзийски: Глупави и късопаметни сме, властва мракобесната чалга
© Нова телевизия

Бог да прости Иван Ласкин. В последните седмици много мислих за него, за живота, за смъртта и нямаше как да не напиша малък памфлет по темата. Той заслужава много повече. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия писателят Калин Терзийски по повод негов статус, предизвикал дискусии в интернет.

Ние не че сме лоши, но сме глупави и късопаметни. Иван Ласкин е чудесен актьор. Артистите не умират. Ако те предизвикват завист, то е защото не умират. Късопаметни сме и това ни прави лоши. Забравяме какво велико нещо е човекът и колко много му дължим,. Забравяме, че всеки е оправдан още от раждането му и никой не може да бъде обвиняван от друг човек. Апелирам за повече милост и доброта. Смъртни сме – щом има смърт, трябва да се живее със смирение, заяви Терзийски.

Хората винаги са били любопитни към личния свят на тези, които изпъкват. Огромните количества информация за всичко ни правят безразлични към информацията. Ставаме масово безразлични, а това е грозно, посочи писателят.

Всичко в познатия ни свят се движи на приливи и отливи, за добро или лошо. Едни големи приливи на либерализъм, на рационалност и смисъл се сменят от големи приливи на бездуховнист и моракобесие. Сега е един от приливите на мракобесие. Сега мракобесната, ирационална и аморална чалга властва. Надявам се този прилив да се оттече и отново да започне прилив на доброто и красивото. Колкото по-тежка е една борба срещу грозотата, безсмислието и антихуманността, толкова по-голямо предизвикателство е тя за смелите хора. Всяка крачка в посока просветеност на хората е успех, каза още Калин Терзийски.

Константин Тодоров
3381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
И тоя е седесар-алкохолик,

2019.01.08 | 17:15

1

но е напълно прав, американски кypви ни управляват.

2019.01.08 | 17:57

3

Така е, in vino veritas!

Иван Ласкин

2019.01.08 | 17:30

2

беше алкохолик и масон. ВСИЧКИ МАСОНИ СА БЪЛГАРОУБИЙЦИ.

Добави коментар

Водещи новини