В Русе ще събират средства за изграждането на паметник на Левски

  • 08 януари 2019 14:54

  • 577
  • 1
В Русе ще събират средства за изграждането на паметник на Левски
© Булфото (архив)

Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе вече се набират чрез национална дарителска кампания. Монументът ще струва около 130 хиляди лева, а родолюбивите българи ще имат възможност да дадат своя принос по различни начини.

До момента в сметката за построяването на паметник на Апостола в Русе има събрани близо 24 хиляди лева. От тях 20 хиляди са осигурени от община Русе, останалите са от дарители. Най-разпространеният начин за набиране на средства е чрез продажбата на специално отпечатани пощенски картички с проекта за паметник.

Дарителите на по-големи суми ще получават като знак на благодарност за своя жест специални грамоти. Онези от спомоществователите, които дадат суми от 2 хиляди лева за изграждането на монумента, ще се получат макет на бъдещия паметник на Апостола. А имената на дарилите по 10 хиляди лева - ще бъдат изписани върху специална плоча.

,,Идеята е изграждането на паметника на Левски и фондонабирането съответно за него да бъде и възпитателно, да бъде и някаква допълнителна школа по родолюбие'', обясни пред БНТ Искрен Веселинов, член на Инициативния комитет за построяването на паметника.

Последвайте канала на

Владимир Василев
577 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2019.01.08 | 17:28

1

как може да помогнем? сметка, смс.. ?

Добави коментар

Водещи новини