Кулинарните ни продукти под закрилата на ЮНЕСКО

  • 26 февруари 2012 13:40

  • 745
  • 0
Кулинарните ни продукти под закрилата на ЮНЕСКО
©

Българските кулинарни продукти могат да влязат под световното културно наследство ЮНЕСКО. Това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти.

Това съобщи зам.-министърът по земеделие и храни Светлана Боянова по време на изложението Международен земеделски салон в Париж.

Франция вече го е направила като е вкарала своята кулинария под закрилата на ЮНЕСКО. Наскоро френския министър на културата Митеран Фредерик, като го попитали, кое му е любимото ястие, той отговорил българското кисело мляко с краставици или както се нарича в България - таратор.

На българския щанд тази година се представя и горнооряховския суджук вече признат от ЕС като традиционен български продукт.

Последвайте канала на

745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини