Община Бобошево остана без аптека

  • 03 януари 2019 11:24

  • 496
  • 0
Община Бобошево остана без аптека
© Булфото (архив)

Без аптека остана кюстендилската община Бобошево. Местната власт търси решение на проблема като в момента води преговори с кандидат-фармацевт, който да открие аптека възможно най-скоро. 

Досега аптека в Бобошево, която обслужва около 20 села, държал фармацевт от София, който пътувал всеки ден до града в двете посоки - над 100 километра. Сега той се прибира в столицата, предаде БНР.

Общината предлага помещение за откриване на нова аптека и е в преговори с нов кандидат фармацевт, който имал намерение да се установи в Бобошево, казаха общинари. До сключването на договор обаче ще мине известно време.

Не само в Бобошево са без аптека в настоящия момент, без аптечно обслужване е и община Невестино и така е от доста време.

Шефът на регионалната здравна каса в Кюстендил д-р Сашо Котев обяснява как се осигуряват лекарства при такива ситуации: “Има една наредба на Министерство на здравеопазването и всяко джипи може да си извади разрешително от РЗИ и да продава лекарства, като ги взима от определена аптека. Тая наредба не е променена, и ако някое джипи, което е силно затруднено - го правят това нещо“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини