Внимание! Обират аптеки в София, не е ясно обаче какво се случва с откраднатите лекарства

  • 01 декември 2018 08:52

  • 1227
  • 2
Внимание! Обират аптеки в София, не е ясно обаче какво се случва с откраднатите лекарства
© Pixabay

Два обира на една и съща аптека в квартал „Банишора”, срещу Пета градска болница. Единият през 2017 г., а другият – 2018 г. Дали става дума за черен пазар на лекарства? И дали има риск потърпевшите да се окажат повече от очакваното, разказа „Събуди се“ и Нова телевизия.

 

Семейство Симеонови, които са собственици на аптеката, съобщиха пред Нова телевизия, че обирджиите са влезли директно през вратата. Последният обир е станал на 19 ноември през нощта. От аптеката са откраднати почти всички лекарствени средства и хранителни добавки.

 

В 8 часа сутринта е дошъл екип на полицията, който е констатирал кражбата. За момента все още обаче няма заподозрени.

„Според  нас има престъпна група, която извършва обири, конкретно по аптеки. Лекарствените средства при нас са на сериозна стойност и могат да се продадат единствено в аптека, която купува крадени лекарства”, обясни собственичката на аптеката.

По думите й са изчезнали много лекарства, които трябва да се съхраняват при ниски температури и специални условия: „Бяха изчезнали лекарствата от хладилника, които трябва да се съхраняват на определена температура. Най-вероятно крадците не съхраняват по този начин крадената стока. Част от тези лекарства са животоспасяващи и се вливат венозно. Могат да бъдат опасни за здравето им”.

Симеонова показа специална маркировка на лекарствата, продавани в аптеката: „Нашите лекарства се надписват ръчно, написана е позицията, където ги съхраняваме. Най-вероятно ще слагат етикети върху нашия надпис, което означава, че отдолу ще си личи, че това са нашите опаковки”.  

Записи от обира няма, защото записващите устройства са откраднати, обясни собственикът на аптеката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1227 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма значение!

2018.12.01 | 11:39

2

Защо аптеки в множествено число? Според мен е една аптека! Ако не съм прав се извинявам и ме поправите.

Кънчо

2018.12.01 | 10:16

1

То е ясно, готвят....пико :)

Добави коментар

Водещи новини