2 млрд. лева сме похарчили по празниците

2 млрд. лева сме похарчили по коледните празници, по данни от касовите апарати. Гости по темата в сутрешния блок на БНТ бяха психологът Ани Владимирова и икономистът Стоян Панчев.

Българите сме склонни да събираме пари за лош повод. Обичаме да се представим добре, тъй като е важно за нас сравнението с околните, за да покажем, че не сме по-назад. Хората по малките населени места се грижат основно за храна и трапеза, в големите населени места хората инвестират в спомени, тъй като и в по-голяма степен могат да си го позволят, заяви Владимирова.

Според икономиста Стоян Панчев от общата картина трябва да видим как се разпределят харчовете по празниците. Едната голяма група са пенсионерите, които нямат необходимите средства. Те разчитат на система, която е в тежко състояние и почти не спестява.

Миналата година сме постигнали икономически връх, официалните очаквания за тази са за не толкова голям ръст и евентуална рецесия през 2020 г., коментира Панчев.

Коментари

 1. 2019.01.03 | 10:30

  А колко хора останаха гладни по празниците , защо не казвате ??? Добре че са българските емигранти да издържат тая прокиснала държава и тиквата да се хвали с "икономически просперитет " Да можеше само за една година да спрат да харчат парите си в бг да видим тогава тиквената икономика !!!!

 2. 2019.01.03 | 09:25

  Ах, този най- беден БГ народ-според глупака-президент!

  1. 2019.01.03 | 10:20

   Ах колко си тъп !!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет