Възможно е водата в Шумен да не поскъпне

  • 02 януари 2019 12:36

  • 360
  • 0
Възможно е водата в Шумен да не поскъпне
© Pixabay

Водата в Шумен може да не поскъпне, ако бъде взето такова решение от Общото събрание на местното ВиК, се казва в становище на водното дружество. 

"Водоснабдяване и канализация - Шумен" ООД е дружество, което е собственост на държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството като принципал и десетте общини в област Шумен, които са съдружници и формират управляващия орган на дружеството - Общо събрание. Същевременно те са и собственици на активите. По силата на тези обстоятелства ВиК операторът изпълнява решенията взети от Общото събрание на дружеството, се отбелязва в становището. 

В него се припомня, че областният управител Стефан Желев и кметът на Шумен Любомир Христов се обявиха против решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което цената на водата беше увеличена на 3,40 лв. 

Стартира процедурата по изграждане на пречиствателната станция за питейни води. Предстои и обявяването на обществена поръчка за изграждане на довеждащ водопровод от яз. "Тича". Благодарение на доброто взаимодействие между местната, централната власт и европейските институции ще се осъществят дейности, чиято прогнозна стойност надхвърля 79 млн. лв. Реализирането им ще подобри качеството на водата и ще намали значителните загуби по довеждащия водопровод от яз. "Тича", допълват от местното ВиК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини