Сградата на бившия Гарнизонен клуб в Разград ще стане областна администрация

  • 28 декември 2018 17:16

  • 697
  • 1
Сградата на бившия Гарнизонен клуб в Разград ще стане областна администрация
©

Рушащата се сграда на бившия Гарнизонен клуб в Разград, по-известен като сградата на ДНА ще бъде възстановена и там ще бъде настанена областната администрация. Решението за прехвърлянето на имота на улица "Свети Свети Кирил и Методий" 6 с площ от 713 квадратни метра със застроени в него три сгради, бе взето от Министерския съвет на последното му за годината заседание.

Днес областният управител Гюнай Хюсмен заяви, че решението е държавническо, тъй като това е най-добрият начин държавата да запази постройката, която е паметник на културата, предаде БТА.

С предоставянето на сградата на ДНА на областната администрация се решава проблем, нерешен с десетилетия и създаващ опасност за живота и здравето на хората, спасява се самата сграда и се осигурява поддръжката ѝ, каза областният управител. Той подчерта, че с преместването на държавната институция в сградата ще се подобри и обслужването на гражданите, тъй като достъпът сега до областната администрация на седмия и осмия етаж в сградата на Общината е труден.

Хюсмен обясни, че ще е необходим сериозен ремонт за възстановяването на сградата, което ще отнеме време.

По думите му, първата стъпка в началото на новата година ще е ангажиране на архитект, който да извърши вътрешното оформление на сградата съобразно функциите и нуждите на администрацията. Областният управител изрази надежда, че правителството ще осигури финансиране за ремонта, но заяви, че ще се търсят и други възможности за финансиране.

Заместник-областният управител Евгени Драганов коментира, че културният живот на Разград няма да пострада от настаняването на Областна администрация в тази сграда, тъй като по думите му в нея ще бъде оформена многофункционална зала, която ще е от полза на бизнеса, неправителствения сектор и държавните институции. Той допълни, че за военното дело в региона ще напомня паметен знак, чието поставяне предстои на мястото на бившите поделения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Драганов

2018.12.29 | 07:25

1

Мафията-администрация на СДС-ГЕРБ ,толкова е набъбнала ,че вече няма сгради ,където да си пие кафето . Преди всички избори говорят за съкращения ,но когато се наместят отново в министерските кресла ,забравят за лъжите си. Иначе , няма власт-просто няма кой друг да гласува за тях и да им провежда незаконните избори.

Добави коментар

Водещи новини