Екипите на КАТ са готови да регулират движението по пътищата при необходимост

  • 26 декември 2018 16:57

  • 1000
  • 2
Екипите на КАТ са готови да регулират движението по пътищата при необходимост
© Novini.bg

В последния почивен ден от Коледните празници се засилва трафикът в посока към София.

Колона от автомобили се е образувала на автомагистрала „Хемус“ преди София, съобщиха от пресцентъра на МВР по информация към 16 часа. С цел намаляване на престоя в тунелите на магистрала „Хемус“ е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София.

От „Пътна полиция“ напомнят, че в участъка 38-36 км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33 км, в тунел „Витиня“ в посока Варна, движението отново е двупосочно. Патрули на „Пътна полиция“ подпомагат движението и призовават водачите при възможност да използват обходен маршрут по стария път от Ботевград за Витиня. Умоляват се гражданите, тръгнали на път, да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. Водачите стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на реда.

По-слабо е натоварено движението по автомагистрала "Тракия" и Цариградско шосе, както и в района на Владая и пътя Перник-Кулата, информира БНР.

Екипите на КАТ имат готовност да изключат светофарите и да регулират движението, ако това се наложи. По основните входове на столицата към този час има екипи на пътна полиция. Ако трафикът се усили в по-късните часове на деня, вероятно полицейското присъствие ще бъде увеличено. До момента няма регистрирани тежки пътни инциденти.

До 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност по пътищата в края на петте почивни дни за Коледа.

Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения и пътната сигнализация, призовават от АПИ.

От агенция „Пътна инфраструктура“ настояват шофьорите да не използват аварийните ленти по автомагистралите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1000 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Леля Футка

2018.12.26 | 19:10

2

Тия са на пътищата, само когато ги пратят да мъзат народа с глоби, през другото време да помогнат за трафик или подпомагане на пътищата от тапи ги няма никога, ама никога, мамицата ви дева , така ви плащаме тия двойни заплати...

2018.12.26 | 18:07

1

Само ги виж с какви анцузи са ги облекли

Добави коментар

Водещи новини