Плевенската панорама ще работи без почивни дни до края на годината

  • 26 декември 2018 11:21

  • 539
  • 0
Плевенската панорама ще работи без почивни дни до края на годината
© Wikipedia

Плевенската панорама от утре ще работи без почивни дни до края на тази година. Това съобщи директорът на Регионалния военноисторически музей в Плевен Емилия Зорнишка.

Архитектурно-художественият комплекс няма да приема посетители само на 1 януари 2019 г., след което отново ще отвори врати за своите гости, уточни тя.

Историческият паметник е един символите на Плевен, които са сред най-посещаваните туристически обекти. Панорамата бе класирана на второ място в категория "Изборът на българите" в конкурса на Министерството на туризма за отминаващата 2018 година. На четвърта и пета позиция също са поставени плевенски туристически обекти - съответно Регионалният исторически музей и параклисът-мавзолей "Свети Георги Победоносец".

През тази година туристическият поток към Плевен е нараснал с около 7 на сто, сочат данни от общината. През следващата 2019 година общинските власти са предвидили реализиране на нови проекти, които да засилят интереса на българските и чуждестранни туристи към Плевен - в парка-музей "Гривица" и за подобряване на пътната инфраструктура.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини