Отец Валтер: Нека Словото Божие се завърне в сърцето, в душата и в семейството

  • 25 декември 2018 14:36

  • 643
  • 0
Отец Валтер: Нека Словото Божие се завърне в сърцето, в душата и в семейството
© Getty (архив)

За Рождество Христово пожелавам Словото Божие да се завърне в нашия живот, в сърцето, в душата и в семейството. Това каза пред  БТА отец Валтер Горра - енорийски свещеник към католическата църква "Св. Павел от Кръста" в Русе.

По думите на свещенослужителя трябва да осъзнаем по-добре присъствието на Бог около нас. "Рождество Христово е празник, който благодаря на Бога, че все още се празнува навсякъде - по един или друг начин. Имаме го този ден. Виждаме обаче, че Рождество Христово е празник, в който все по-малко влиза самият Исус. Говори се много, празнува се по различни начини, приготвят се подаръци. Да, семейството е сплотено в тези дни, неговите членове, които са в чужбина, се прибират обратно, за да са заедно. Но за онзи, който има рожден ден, не се говори. Той не е поканен на празника си", казва енорийският свещеник. Според него  това е много жалко и трябва да се замислим, че Бог стана човек, дойде на земята и даде живота си за нас.

"Нека видим наистина този, заради когото празнуваме, нека да разберем какво прави за нас. Нека да се върне централното на своето място. Нека всичко останало, което правим, да бъде около самия Бог", каза отец Валтер.

Валери Зайцев
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини