Старозагорско училище издаде готварска книга за Коледа

  • 21 декември 2018 10:39

  • 334
  • 1
Старозагорско училище издаде готварска книга за Коледа
© Pixabay

Книга с любими рецепти на децата издадоха за Коледа в 13-то основно училище "Св. Паисий Хилендарски" в Стара Загора.

"Коледа е Рождеството на Спасителя, светлината в душите ни, пламъкът насемейното огнище, сбъднатите и новородените мечти, топлината на срещнатите погледи, приемащата и прощаваща сила на любовта. Коледа, освен всичко това, е и вдишване - аромат на пръчка канела, кръгчета портокали топъл хляб. Това вдъхнови учители и ученици да създадат книга с любимите рецепти на децата от училището", разказа директорът на училището Иво Радков.
През ноември майки и баби записали своите доказани и многократно приготвяни рецепти. Почти 200 кулинарни предложения са включени в готварската книга. Солени и сладки изкушения споделили близо 150 родители и близки на учениците от 13-то основно.

На 20 декември излезе от печат и първото копие на книгата, съдържащо 84 страници, с гланцова цветна корица, създадена по проект на ученици. Преобладават вкусни предложения за закуски и сладкиши, но най-важното е, че всяка рецепта е проверена и много любима.

"Благодарен съм на учителския и родителския екипи, които активно съдействат в новите начинания на училището, в концертите и базарите, в състезанията и празниците", каза още директорът. Той припомни, че училището е едно от тринадесетте, избрани от цяла България, чийто интериор ще бъде качествено променян с красиви фототапети през настоящата и следващите две години.

Последвайте канала на

Novini.bg
334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
с-в (пенсионер)

2018.12.22 | 20:51

1

ПЪЛНА ЛЪЖА !!!!! Български ученици от Стара Загора и училище с патрон Св. Паисий Хилендарски НЕ БИХА ИЗДАЛИ КНИГА със заглавие, каквото Е НА СНИМКАТА !!!!! Вероятно илюстрацията е взета от някъде случайно. Моля, публикувайте ДЕЙСТВИТЕЛНАТА КОРИЦА на рецептурника!!!

Добави коментар

Водещи новини