Не забравяйте: Фейсбук също издава кога не сте си вкъщи (видео)

  • 20 декември 2018 09:02

  • 1280
  • 0
Не забравяйте: Фейсбук също издава кога не сте си вкъщи (видео)
© Pixabay

След бума на кражбите на автомобили със запален вече двигател, полицията ни предупреждава и за набези по домовете по време на празниците. Как да опазим жилищата си от крадците, особено когато тръгнем на път?

Експертът по охрана и представител на охранителна фирма Ивайло Христов посъветва Bulgaria ON AIR да не оставяме ценности и пари вкъщи на обичайните им места, когато отсъстваме.

"Крадците има как да разберат кога няма да бъдем у дома. Подходът е един и същ - наблюдение, проверка, а след това влизане. Те могат да ни проследят какъв е ритъмът на нашия живот. В същото време няма как да разберем, че ни следят. Често и Фейсбук ни издава, че не сме си вкъщи. Това може да се използва от крадците", сигурен е Христов.

По думите му ако искаме да защитим дома си, то това не трябва и няма как да стане в последния момент.

"Трябва правилно да подберем охранителна фирма. Тя ни дава необходимото спокойствие, да знаем, че ако има проблем на адреса, то някой ще се яви веднага. Другото е правилният подбор на техниката - самата алармена система", допълни още специалистът.

Христов обясни, че е доста трудно вече да се хващат крадците на място, защото един обир тече около една минута - през това време те влизат в помещението, задействат алармената система, пребъркват всичко и излизат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини