В двора на Първа САГБАЛ „Света София“ ще бъде открит православен параклис

  • 18 декември 2018 14:06

  • 366
  • 0
В двора на Първа САГБАЛ „Света София“ ще бъде открит православен параклис
© Pixabay

В двора на Първа САГБАЛ „Света София“ ще бъде открит и осветен православен параклис. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Молитвеният дом ще носи името „Рождество Христово“. Храмът ще бъде открит 19 декември 2018 г. от 11.00 часа.

Новопостроеният параклис ще бъде осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарен епископ на Софийска света митрополия и отец Бисер Костадинов - председател на църковното настоятелство към Първа САГБАЛ „Света София“.

В събитието ще участват: Дончо Барбалов – заместник-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност“ и вр. и. д. заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“, Георги Йорданов - началник на кабинета на министъра на финансите в Министерство на финансите на Република България, д-р Веселин Милев - председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет, Емил Велинов - директор на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет на Република България и д-р Гергана Коларова – изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.

На събитието е поканена и Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини