Над 800 пакета с храни ще раздадат днес доброволци в повече от 40 кюстендилски села

Над 800 пакета с трайни храни, купени и опаковани от доброволци, ще бъдат раздадени днес в Кюстендил и около 40 села в общината. Акцията е на млади хора от Кюстендил, които всяка година се обединяват около инициативата "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда".

Хранителните пакети са предназначени за хора с ниски доходи, посочени със съдействието на службата за социално подпомагане, БЧК и кметовете на селата в общината. Акцията е започнала преди месец, а днес и утре доброволците сами ще занесат храните до домовете на възрастните хора.

"Кампанията се прави за пета поредна година, а през тази е най-мащабната до момента. Включиха се повече хора, не само от Кюстендил, но и от други градове в страната. Събрахме повече средства, с които ще зарадваме над 800 бедни възрастни хора", каза един от участниците в кампанията - Георги Младенов.

"Жалко е, когато възрастни хора, печелили парите си с честен труд през целия си живот, сега не могат да си позволят дори една празнична вечеря. Затова го правим", добавиха участници в инициативата.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет