Монтират камери в каските на групата за спецоперации

  • 23 февруари 2012 18:11

  • 1409
  • 2
Монтират камери в каските на групата за спецоперации
© Булфото

Специални камери ще бъдат монтирани на каските на групата за специализирани полицейски операции към СДВР. Това каза  зам. - директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Той беше изслушан от временната парламентарна комисия за полицейско насилие заради случая със семейство Начкови от Мировяне. В акцията по задържането на семейството, което се оплака от действия на полицаи, са участвали общо петима от дванайсетте служители на групата.

Ивайло Спиридонов уточни, че камерите ще записват всички операции и ще имат превантивен ефект както за действията на полицаите, така и за тези на заподозрените. Той добави, че в момента се избира подходяща техника.

Спиридонов каза още, че сега се прави проверка на всички служители, които са присъствали при изготвянето на плана за акцията срещу семейство Начкови. Проверката е поради съмнения за изтичане на информация от служител на МВР към семейството. Разследващите са имали сигнал, че на адреса на семейството със сигурност е трябвало да има цигари, но такива не са намерени, добави той.

Последвайте канала на

БТА
1409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
grajdanin

2012.02.26 | 17:08

2
montiraite im mozaci ne kameri

2012.02.26 | 17:08

1
Обява в jobs.bg: МВР търси аудио и видео монтажисти.

Добави коментар

Водещи новини