С рождественски беседи, представления и конкурси посрещат Коледа в регионалната библиотека в Сливен

  • 03 декември 2018 09:45

  • 353
  • 0
С рождественски беседи, представления и конкурси посрещат Коледа в регионалната библиотека в Сливен
© pixabay

С рождественски беседи, представления и конкурси посрещат Коледа в регионалната библиотека в Сливен. Тържествата "Коледа в библиотеката" започват на 4 декември и ще продължат до 20 декември 2018г., съобщиха от културната институция.

От 4 до 7 декември, по предварително уточнен график, с ученици от различни училища ще бъдат проведени беседи, посветени на тайнствата на най-светлия християнски празник на тема "Рождество Христово в слово и образ" с лектор К. Стоядинова от ВТУ "Св. Св.Кирил и Методий".

От 10 до 19 декември ще бъде представена пиесата "Коледни желания" пред ученици от първи до четвърти клас от различни сливенски училища и деца от детските градини.

В програмата са включени и открити уроци на тема "Коледа ни връща у дома", посветени на обичаите и традициите свързани с отбелязване на празника в Сливенския край. Церемонията по награждаването на участниците в тазгодишния конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание "Коледна магия" ще се състои на 20 декември от 10 ч.

Ще бъде открита и изложба картички на отличените участници. Тържествата "Коледа в библиотеката" ще завършат същия ден с коледен концерт с участието на малки певци и танцьори от различни училища.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
353 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини