Община Шумен напомня: Почистете от снега и леда тротоарите пред имотите си

  • 30 ноември 2018 15:32

  • 491
  • 0
Община Шумен напомня: Почистете от снега и леда тротоарите пред имотите си
© Булфото (архив)

Гражданите и собствениците на търговски обекти трябва да организират сами почистването на снега и леда от тротоарите пред техните сгради, входовете на жилищните блокове, магазини и прилежащи площи, припомнят от Община Шумен.

На много места от покривите на жилищни, търговски и обществени сгради в Шумен са надвиснали опасни ледени висулки, установи проверка на инспекторите от направление „Чистота“ в общинската администрация, които обходиха днес различни части на града.

Към момента не са съставени актове, но са проведени разговори и са отправени предупреждения към ръководителите на учреждения, собствениците на обекти и управителите на етажната собственост, те да бъдат премахнати.

При неизпълнение на препоръките на контролните органи през следващите дни вече ще бъдат съставяни актове, въз основа на които ще бъдат издавани и наказателни постановления.

От общинската администрация напомнят още, че при неизпълнение на задълженията, санкциите за нарушителите е от 100 до 1000 лева, както е записано в текстовете на Наредба1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини