Румен Радев: Отношенията между България и Полша са изградени върху споделени ценности и приятелство (снимки)

  • 27 ноември 2018 19:47

  • 686
  • 1
Румен Радев: Отношенията между България и Полша са изградени върху споделени ценности и приятелство (снимки)
© Президентство на РБ

Отношенията между България и Полша се развиват отлично във всички области, защото те се основават на дълбоки исторически и културни връзки, на споделени ценности и на приятелство между нашите два народа. Това заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Полския институт в София днес. Там българският президент заедно със съпругата си Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена и с полския държавен глава Анджей Дуда и неговата съпруга Агата Корнхаузер-Дуда посетиха изложба, посветена на 100 години от възстановяването на независимостта на Полша и 100 години от установяването на дипломатически отношения между Полша и България, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза, че българският народ цени всяка капка кръв, пролята от полските воини, загинали за свободата на страната ни по време на Руско-турската освободителна война, както и саможертвата на Владислав Варненчик и неговите воини. Президентът изтъкна и трудния исторически път на Полша в борбата за независимост. „В своята история Полша е разкъсвана и възкръсвала. Неслучайно поляците се наричат „народ на свободните хора“, а този стремеж към свободата ражда и съвременните успехи на страната“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава посочи, че събития като изложбата в Полския институт в София дават възможност да научим повече за полския народ и цитира Станислав Лем, според когото познанието е необратимо и няма път назад към спокойствието на невежеството.

Много са перипетиите, през които е минал българският народ, за да постигне своята независимост и затова нашите два народа много добре се разбират взаимно – защото знаят какво е да имаш свободна, независима, суверенна държава, заяви полският президент Анджей Дуда. Той отбеляза болката на българите, с която са свързани петте века османско владичество и усилията на цели поколения по време на Възраждането за възстановяване на българската държавност.

По-рано днес съпругите на президентите на България и Полша - Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена и Агата Корнхаузер-Дуда, посетиха Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” в София. В рамките на посещението беше представена разработената в Полша система „Брастер” за ранна диагностика на онкологични заболявания, която вече се използва и в България. Страната ни е първата европейска държава, в която се внедрява тази система след Полша. Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена и Агата Корнхаузер-Дуда разгледаха и Етнографския институт с музей при БАН в столицата.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шумен Разграт Търговище

2018.11.27 | 22:44

1

Еее деси приличаш на Мелани Тръмп

Добави коментар

Водещи новини