Цвета Караянчева проведе среща с полския президент Анджей Дуда

  • 27 ноември 2018 19:09

  • 449
  • 0
Цвета Караянчева проведе среща с полския президент Анджей Дуда
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази благодарност на полския президент Анджей Дуда за подкрепата на Полша за присъединяването на България към Шенген. Благодарни сме за подкрепата и практическата помощ на Полша за усилията ни за овладяване на миграционния натиск по външната граница на ЕС с Турция, чрез участие в съвместните операции на Фронтекс, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на среща с президента на Полша. Гостът е на посещение в България по покана на президента Румен Радев.

Ролята на парламентарното сътрудничество, конструктивното взаимодействие между представителите на двете държави и сходните позиции на България и Полша по редица въпроси от европейския и международния дневен ред бяха основни теми на срещата в Народното събрание.

Парламентарните контакти са важен елемент за развитието на двустранните отношения, подчерта председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя отбеляза, че парламентаристите от групите за приятелство между двете страни са изключително активни и ангажирани да работят за задълбочаване на сътрудничеството между България и Полша. Като близки народи ние имаме и сходни проблеми, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите й това е предпоставка за още по-тясно и резултатно взаимодействие, което може да допринесе за по-добро разбиране на националните позиции и защита на сходни интереси на двете страни.

Парламентарното сътрудничество е много важно и може да благоприятства развитието на отношенията между нашите две страни, подчерта полският президент. Брекзит, проектът за многогодишна финансова рамка на ЕС, миграцията и въпросите, свързани с бъдещето на ЕС, са актуални теми, по които България и Полша имат сходни позиции, отбеляза той.

На срещата беше посочено, че България и Полша споделят сходни мнения за ролята на Кохезионната политика и Общата селскостопанска политика, които са доказали своята добавена стойност и са от ключово значение за целия ЕС като важен инструмент за растеж, конкурентоспособност и създаване на работни места. Обща цел на двете страни е запазването на поне досегашното им ниво на финансиране, като покажем единство и изпратим силен сигнал за важността от запазването на традиционните политики на ЕС в политическия фокус на следващата многогодишна финансова рамка.

Анджей Дуда посочи, че България е все по-ценена като туристическа дестинация от полските граждани и през последните години има увеличение на полските туристи. България предлага много добри условия за туризъм и целта ни е да стане целогодишна туристическа дестинация, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че сред сферите, в които двустранните отношения могат да бъдат развивани, са културата и образованието.

Последвайте канала на

Владимир Василев
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини