Манолова ще изпрати жалба до КС заради Закона за личната помощ

  • 27 ноември 2018 19:37

  • 842
  • 3
Манолова ще изпрати жалба до КС заради Закона за личната помощ
© Булфото (архив)

Нови спорове около Закона за личната помощ. Според омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на парите за подпомагане на хората в нужда ще свършват още през септември. На заседание на социалната комисия в парламента тя попита ресорния министър как ще бъдат обезпечени финансово тези дейности. След излизане от залата се закани да изпрати жалба до Конституционния съд. Майките на деца с увреждания също останаха недоволни. Те ще продължат с протестите си. Комисията прие текстовете на второ четене.

„Просто парите до 1 септември ще бъдат изчерпани. Това е първият закон, който предвижда, че лична помощ ще се предоставя само ако има финансов ресурс”, каза Манолова.

„Искам ясно да кажа, че ресурсът, който е за политики за хора с увреждания, който утре ще се гласува, е със 150 млн. повече. Реално по законопроекта за личната помощ ще се разчита за тези 71, 5 млн., който са  заложени в параграф 4 и добавките за чужда помощ, и част от семейната помощ”, обясни социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , цитиран от Нова телевизия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
842 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
борци

2018.11.27 | 19:57

1

Атака след атака партизанските отвяди не спят те действат. Как мислите кой е организатора?

ДПС

2018.11.27 | 20:27

3

А. ДОГАН

6

2018.11.27 | 20:05

2

Тая защо е пускат в парламента. Днес цепи Кюстендилски глупости. Прави предложения ама не може да разбере за какво. Тотална щета.

Добави коментар

Водещи новини