Иван Костов: Притеснителна е версията, че убийството на Мирослава е поръчково

  • 23 февруари 2012 09:02

  • 1035
  • 0
Иван Костов: Притеснителна е версията, че убийството на Мирослава е поръчково
©

"Санкциите след случая "Мирослава" бяха козметични и то върху лица на ниско ниво. Нарушенията са много по-големи и ще го докажем."

Това заяви в предаването "Преди всички" по БНР Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, съпредседател на Синята коалиция и член на алтернативната комисия за проверка на случаите на полицейско насилие.

"На нас законът ни предоставя достатъчно права – всеки народен представител има право да разследва, още повече група народни представители. Ако говорим за авторитета на тази комисия, имайте предвид, че в нея има представители от всички парламентарни партии с изключение на ГЕРБ. Някои от членовете са бивши управляващи, хора с огромен опит за разлика от тези, които са в Комисията на ГЕРБ. Самият факт, че сме се събрали такива хора, показва колко сме разтревожени от една версия, която беше изразена и от майката на Мирослава, че имаме пред себе си поръчково убийство, за отстраняване на човек, който е неудобен. Надяваме се да не се потвърди тази версия, защото в нея неминуемо ще участва по някакъв начин с действие или бездействие МВР и съвсем по друг начин ще се погледне на защитата, която упражни върху тези действия министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който стигна до там да иска извинение от семейството на Мирослава", коментира той.

"Имаме достъп до класифицирана информация. Можем да наблюдаваме отблизо действията на Комисията на ГЕРБ. Можем да изискваме всякакви документи в секретна секция и те са длъжни да ни предоставят", категоричен бе Костов. Той подчерта, че Комисията на ГЕРБ не желае да изслуша потърпевшите: Даже нещо повече – те заявиха, че се интересуват от несъвършенството на законодателството, даже не от самите нарушения. Те с нарушенията са приключили.

Костов е категоричен обаче, че много от обстоятелствата въобще не са така, както се представят и както МВР внушава на обществото през журналисти, които сляпо изпълняват негови поръчки.

Алтернативната комисия си е дала срок до 2 месеца да изготви доклад. По думите на Костов, този доклад няма възможност да бъде официален документ на Народното събрание.

От ГЕРБ още не са потвърдили участие в комисията, посочи още съпредседателят на Синята коалиция и добави: Острата реакция на представител на Комисията на ГЕРБ за нас е отрицателен отговор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини