Алтернативна комисия на опозицията ще разследва случая "Мирослава"

  • 22 февруари 2012 12:14

  • 3088
  • 7
Алтернативна комисия на опозицията ще разследва случая "Мирослава"
©

Опозицията създава алтернативна комисия за проверка на нарушенията на основни права на българските граждани. Това обяви пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Членове на комисията ще са Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент и Неджми Али от ПГ на ДПС, Огнян Стоичков и Явор Нотев от ПГ на „Атака”, Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен и Михаил Миков от ПГ на Коалиция за България, Йордан Бакалов и Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - от ПГ на Синята коалиция и Георги Терзийски, независим народен представител. Поканени са и ПГ на ГЕРБ да участват с двама депутати в тази комисия. Комисията ще разследва случая с убийството на Мирослава от Перник и самоубийството на заподозрения за престъплението Стойчо Стоев-Чочо.

Комисията се създава на паритетен принцип и всяко заседание ще се председателства от един от членовете й.

"Тревожат ни опасенията на обществеността и медиите, че нарушенията са станали с участието или нарочното бездействие на МВР и бяха защитени от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който дори поиска извинение от семейството на Мирослава. Затова сме заинтересовани да разкрием истината. Надяваме се, версията, че двата случая на смъртни случая в Перник са поръчкови убийства за отстраняване на свидетели, няма да се потвърди. Целта ни е да подновим законността на действията на МВР, ако в законите има пропуски – да предложим тяхното отстраняване. Обръщаме се с молба за съдействие от всички граждани и медиите и институциите”, каза Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.  "Ще се постараем всички заседания да бъдат открити за медиите", посочи Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент от ДПС.

Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков заяви, че алтернативната комисия ще посети гр. Перник. "Ще се опитаме да стигнем и до всички онези хора, които не попадат в полезрението на създадената от ГЕРБ комисия. Има достатъчно информация в публичното пространство за факти и обстоятелства, които по-различен начин са били възприети от близките на починалите и не попадат в полезрението на комисията на ГЕРБ. Създава се дефицит на достоверност и всички сме със съзнанието, че народните представители трябва да участват много активно", добави Миков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3088 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Даниела

2012.03.01 | 14:41

7
Дано и за други неща опозицията да действа така обединено, в противен случай ГЕРБ ще продължават да ни правят на маймуни

2012.02.26 | 09:45

1
А дано, ама не очаквам каквито и да е било резултати. Те ако открият нередности, то е ясно, че няма да има последствия, ама се съмнявам, че въобще ще "открият" нещо. Но аз пък предлагам друго - прокуратурата да се самосезира по повод изказванията на Борисов за пържолките и за извиненията, които семейството на Мирослава "дължи" на полицията. Това е чиста форма на оскверняване на паметта й, трябва да се накаже със същата строгост, с която се наказва оскверняването на гробове!
Васко

2012.03.01 | 14:41

6
Ей, отвратителна паплач са тези. Сега ще политизират смърта на едно дете, за да го използват в мръсните си игрички и нападки към правителството. Нищо чудно, всичко да е организирано, от бандата крадци и убийци, наречени в случая опозиция, за да се опитат да насочат общественото недоволство, срещу хората, които им пречат. Е да, ама КУКИШ за вас! Господа бивши управляващи, вашето време свърши. Вие сте политически трупове, които не подлежат на реанимация. Вие сте хората, които явно крадяха и безчинстваха над българския народ повече от 22 години. Вие сте хората, които съсипаха тая държава и не 3, а 13 години са малко, за да се поправят колосалните щети, които вие нанесохте на България.Колкото и да се напъвате, от тук нататък, ще видите властта през крив макарон. Жалко е само, че ще продължавате да си играете с чувствата и болката на една цяла нация и да ги използвате, като гориво за безсмислените си PR aкции.
PC

2012.03.01 | 14:41

5
Паплач са такива като духачи на Тиквата. И какво, парламентараната група на ГЕРБ, трябва да замете лайната на МВР ли, бе изроде???Роданата милиция ни пази, долен нещастник, дано и твой роднина да пострада така, щом упрекваш хора, които искат да разберат истината
Васко

2012.03.01 | 14:41

4
Обърнете внимание на първите 3 коментара в тази тема. И 3-те са пуснати са в 13:42 часа. Това е един човек, който сега ще бълва помия и ще поства мнения под различни имена цял ден. Това е тактиката на опозицията - "... кажи че сестра ти е к***а, а после доказвай, че нямаш сестра." Същото нещо ще прави и тази комисия, ще търси под вола теле и ще бълва обвинения без никакви доказателства и факти. Ще се държат така, че едва ли не Цветанов е бил в апартамента, когато оня се е застрелял , или че Борисов собственноръчно е убил момичето. Моля се, дано няма толкова глупави хора в България, които да продължат да им вярват.
Даниела

2012.03.01 | 14:40

3
Хей Васко, добър разследващ полицай си, също като "мозъците" от МВР . И да те осветля, времето индикира гласуването, а не постването
Васко

2012.03.01 | 14:40

2
Нямам нищо напротив да търсят истината, стига наистина да го правят, а не да използват случая за популизъм и евтени манипулации. Според мене истината е доста по-назад във времето, истината е в това, кой от тогава управляващите, стоеше зад групата наречена "Наглите", защото дори и да има някакъв чадър над случая с Мирослава, то несъмнено води началото си още от тогава. Относно личните ти нападки, нямам намерение да отговарям. Надявам се само, че си в състояние на афект и това диктува неадекватната ти реакция.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини