Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес: България единствена спаси евреите си. И днес сте място на толерантност

  • 22 ноември 2018 17:36

  • 620
  • 4
Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес: България единствена спаси евреите си. И днес сте място на толерантност
©

За съжаление 73 години след края на Втората световна война виждаме неща, които са недопустими и не трябва да се случват в Европа. Евреите ги е страх да излизат по улиците във Франция, в Германия. Разбирам, че тук в България ви е трудно да разберете за какво говоря, защото нямате такива проблеми.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Робърт Сингер, вицепрезидент на Световния еврейски конгрес. "България е единствената страна, която спасява своите евреи. Това е една от най-хубавите части от вашата ситория. Спасени са 48 000 евреи. Ние знаем и помним историята. Искам да ви благодаря за всичко. В днешни дни също евреите в България нямат абсолютно никакви проблеми. България е място на толерантност. Тук живеят хора от всякакви религии и етноси. Все пак има някои неща, за които трябва да се погрижите. Говоря за Луковмарш. Днес проведох срещи с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, с Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, с президента Радев, с кмета на София, с политици от всички формации и обсъдихме този проблем. Луковмарш не е марш срещу евреите. Това е марш срещу демокрацията и за това трябва да бъде спрян", категоричен беше Сингер.

"В световен мащан антисемитизмът идва от няколко посоки - крайно десни движения, крайни и радикални мюсюлмански движения. Не всички мюсюлмани по света изповядват антисемитизма. Тук в България мюсюлмани и евреи живеят заедно. Антисемитизмът се превръща в политическа платформа. Появяват се неонацистки партии, които са изградени на основата на антисемитизма. Всичко това е част от един популизъм, който е завладял не само Европа, но и други страни по света. Всеки ден слушаме и четем глуспоти за евреите. Всички тези теории на конспирацията са безпочвени", разкри той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
620 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
s

2018.11.22 | 18:45

4

Balgarskija car Boris treti,spasi balgarskite evrei,a ne chervenata armija.

klklk

2018.11.22 | 18:29

2

Евреите са най-умния народ и затова всички ги мразят. Най-добрите в бизнеса, в науките, в музиката. Който не го признава е от тъпите, които ги мразят. Чест е че сме ги отървали от смърт..

?

2018.11.22 | 18:37

3

Евреите не са най-умните. Японците са по-умни. Знаеш ли колко ми дреме, че евреите се мислят за богоизбрани? През оная работа ми е. Същият този евреин за 15 минути в студиото каза антисемитизъм 20 пъти. Ако аз ида в Европа и кажа българофобия толкова много пъти за толкова кратко време, ще помислят, че съм превъртял.

Доктор Менгеле

2018.11.22 | 18:05

1

Не се правете на лукови глави, юдеи ненаситни. Тук също не ви щем... Махайте се, откъдето сте дошли!

Добави коментар

Водещи новини