Росен Желязков ще се запознае с исканията на протестиращите от пристанище Варна-Запад

  • 22 ноември 2018 11:50

  • 497
  • 0
Росен Желязков ще се запознае с исканията на протестиращите от пристанище Варна-Запад
© Булфото/архив

По повод протестите на пристанище Варна-Запад министърът на транспорта и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети обясни пред журналисти, че не е запознат с исканията на протестиращите, но се надява те да нямат политически характер. Той увери, че ще се запознае подробно с техните искания и, ако е в рамките на закона, няма нищо лошо да има протестни действия, предаде репортер на Novini.bg.

Министърът на транспорта обясни пред медиите, че в системата на пристанището минималната работна заплата е 1300 лева, а средната - около 1700 лева, а с допълнителните възнаграждения работещите получават между 2000 и 3000 лева.

,,В дружеството има положителен финансов резултат за миналата година и е на печалба'', подчерта още Желязков.

,,Ремонтът край жп трасето в Кресненското дефиле ще бъде поето от НКЖИ, така че няма нужда да бъдат отпускани допълнителни средства'', заяви транспортният министър.

Припомняме, че преди няколко дни в този участък се активира свлачище, което бе причина за тежък железопътен инцидент.

За министър Желязков е по-важно какви мерки трябва да бъдат предприети, за да бъде гарантирана безопасността на транспорта в този участък в резултат на поройните дъждове и предстоящата зима и е поставил задача на служителите му да му дадат предложения.

Последвайте канала на

Владимир Василев
497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини