Нинова към писателите: Без вас и вашето слово няма да я има България

  • 21 ноември 2018 07:41

  • 417
  • 0
Нинова към писателите: Без вас и вашето слово няма да я има България
© БСП

Лидерът на левицата поздрави творците по случай 105-та годишнина от основаването на организацията.

,,Приемете моите и на членовете на Националния съвет на Българската социалистическа партия, и на Парламентарната група "БСП за България" поздрави по повод 105-годишнината от основаването на Съюза на българските писатели. Вашият съюз е една от най-дълголетните и значими творчески организации с решаващо влияние за развитието и утвърждаването на съвременната българска култура". Това написа председателят на НС на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в поздравителния си адрес по повод 105-та годишнина от основаването на Съюза на българските писатели. Тя добавя, че под почетното председателство на Иван Вазов, през 1913 г. в него се обeдиняват да членуват най- големите майстори на българската литература- творци, отстояващи с острия връх на перото и с несъкрушимата сила на писменото слово, своя творчески потенциал, творци с активна гражданска позиция в защита на свободата, хуманизма, социалната справедливост, демократичността, родолюбието, националното самосъзнание, здравите родови корени, любовта, добротата.

,,Съюзът на българските писатели винаги е обединявал автори с различни политически пристрастия, идейни възгледи и творчески търсения. Но именно в това е неговата сила. Сила, помогнала му да оцелее през периодите на сътресения и кризи
в българското общество'', пише още лидерът на левицата. Нинова добавя, че поетите и писателите винаги са вдъхвали кураж на хората, винаги са били в челото на борбата за по- добър и справедлив живот, имали са своята достойна обществена позиция.

,,Да си член на Съюза на българските писатели не носи материални облаги, а е въпрос на престиж и доказано творческо майсторство. Затова ще си позволя да се обърна към вас, съвременни рицари на перото! Продължавайте да творите. Продължавайте да градите камък по камък стените на българската духовност. Без вас и вашето слово, достигащо сърцата и възвисяващо умовете и душите, няма да я има България'', завършва Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Владимир Василев
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини