Нинова: Бюджетът си е бюджет, но гладът си е глад

  • 16 ноември 2018 16:22

  • 1378
  • 9
Нинова: Бюджетът си е бюджет, но гладът си е глад
© Кадър Нова телевизия

Бюджетът си е бюджет, но гладът си е глад.

Това заяви в студиото на предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините“ по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Председателят на левицата се връща от Видин, където днес представи бюджета на управлението за следващата година, както и алтернативния бюджет на БСП.

„Ето това показва цялата картина, не само в Северозапада“, посочи тя.

По думити ѝ никъде по света на работещ човек не му се определя заплатата по този начин, както у нас.

Нинова коментира и предложението да се актуализира размерът на пенсиите.

„Актуализацията на пенсиите правим вече трета година“, обясни тя.

Това ще струва на бюджета 800 милиона, които пари ще дойдат от повишаване на максималния осигурителен праг. 10 години не са осъвременявани сумите, смята тя.

Според лидера на БСП новото увеличение няма да компенсира и ще бъде изядено от повишението на цените на основните стоки, тока, водата и т.н.

„2 милиона и половина са на минималните доходи“, посочи Нинова.

Председателят на левицата коментира и войната с властта. Според нея ГЕРБ е партия за влас и бизнес, но не и дясна партия.

„Етикетът стабилност на това управление вече не върви. Нищо не е стабилно...Докато съм председател на БСП, голяма коалиция с ГЕРБ няма да има и старият Устав на партията няма да се върне“, допълни Нинова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1378 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Е тази е много нагла

2018.11.19 | 02:14

9

Ама я разбирам. Тя какво е виновна,че дъртите изпилени мозъци се вързват на лъжите и? До като има телета,има и касапи!
Ограбиха външно-търговските дружества,банките,парите за пенсии. Приватизираха всичко и му е.аха мамата. Въобще комунягите дирижираха целият преход. Първите правителства след 10моември са Луканов 1 и Луканов 2. А като махнеш Бай Тошо,всички други комуняги си бяха отново фактори Луканов,Петър Младенов,Лилов,Любен Гоцев,Димитър Иванов-гестапото и др. Но излизат пред дъртите и започват: Какви заводи имахме,каква армия,каква наука,и куп шизофрении!
Само дето не казват,че като фалира СССР и падна целият соц. блок. Два дни след падането на ”Берлинската стена” Бай-Тошо сдаде власта. И същите които имаха нужда от нова дойка и реално бяха отново елит(комунягите) се обърнаха да сучат от Запада. Но сега гиворят за ”демокрацията” всякаш тях ги е нямало на власт,а са били на Марс. И как да жалиш после дъртите,че им били мизерни пенсиите. Много наивни хора!

пурко

2018.11.17 | 13:48

8

Ояди се,награби де що може,освини се и почна за глад да говори...Ако беха толкоз кадърни,и справедливи, още щехме да сме в социализЪма...

Умник Гюро

2018.11.17 | 01:59

7

Глад имаше, когато БСП/БКП-терористи управляваха България. Време е Курнелия Решетникова да бъде изправена пред съда за измами, кражби и национално предателство.

анонимен

2018.11.16 | 22:23

5

Хей троловете спрете се! Каквото откраднато, то няма да се върне. Заяжданиятя с миналото са любопитни, но ние живеем в настоящето. И да ги съдят, и да ги бесят, и всичко да им вземат положението на народа няма да се подобри. Огромна част от краденото е преразпределено, изнесено далече, изядено и изпито. При тая картинка важното е сега какво се прави. Нови политици, нови политики, по-голяма грижа и отговорност. Който се наеме той ще спечели новите избори. А те идват.

USA

2018.11.16 | 22:58

6

Брей, много си щедър бе, червен боклук! Значи ъа БСП каквото било било - ами айде да чукаме жена ти ,сестра ти и майка ти и от утре каквото било, било, кой е.бал е.бал;! Бре да е.ба хитрите комуняги!!!

2018.11.16 | 19:59

3

Глад казваш? Знаеш ли какво ядят сега служетелите на импекса, който ТИ ЛИЧНО приватизира? Имат ли работа, след като този импекс е фалиран? Имаш ли пръст (официално или не) в други "приватизационни сделки" в качеството ти но зам. министър при Костов? Колко пари ще се съберат за гладните, ако ти и другите червени и сини барони и баронеси върнете откраднатото? А?

2018.11.16 | 20:07

4

И в допълнение: колко долара бяха пенсиите при вашите управления (Луканов, Виденов, Станишев) и колко са сега? Не е ли държавата бедна и нямаща пари след като някои (ТИ ЛИЧНО в това число) изпоприватизирахте и изпокрадохте промишленост, селско стопанство, банки, хорските спестявания? Какво си направила ти лично за родината си, освен че си крала от нея?

Niky

2018.11.16 | 16:58

2

Колкото пъти са били управляващи, толкова пъти сме на дъното от което след това излизаме с години.

12

2018.11.16 | 16:33

1

Ами да върне откраднатото. Що пенсионери ще нахрани тогава. Нали заради нея и такива като нея държавата е на тоя хал.

Добави коментар

Водещи новини