В Ловешко 37 души с намалена трудоспособност започват работа

  • 20 ноември 2018 10:26

  • 698
  • 0
В Ловешко 37 души с намалена трудоспособност започват работа
© pixabay

В община Ловеч 37 души с намалена трудоспособност започват работа от днес, съобщават от общинската администрация. Осигурената заетост е по проекта "Обучения и заетост" /Компонент II/ на Агенцията по заетостта по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Целта е да бъдат интегрирани неактивни и безработни с трайни увреждания на възраст над 29 г., регистрирани в дирекциите "Бюро по труда".

Работните места са в административното обслужване, има място за аниматор в Туристическо-информационния център, за работници за почистване на гробищните паркове "Стратеш" и на Скобелево, в клубовете на инвалида и др. Единайсет от наетите ще работят в Ловеч, а останалите - в селата Слатина, Смочан, Радювене, Владиня, Баховица, Соколово, Дренов, Малиново, Скобелево, Къкрина, Лисец, Йоглав. С проекта се обезпечава заетост на пълно работно време за срок от 24 месеца.

Поради големия интерес към програмата община Ловеч кандидатства повторно. Предстои сключването на договор и назначаването на още 12 души, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини