КНСБ и Обединени патриоти: Данъчната система трябва да се промени

  • 14 ноември 2018 14:52

  • 785
  • 0
КНСБ и Обединени патриоти: Данъчната система трябва да се промени
© КНСБ

Обединени патриоти /ОП/ и КНСБ са се обединили около нуждата от промяна на данъчната система. Това обобщи след среща с парламентарната група на ОП президентът на КНСБ Пламен Димитров, като уточни, че корекцията очевидно няма да стане с Бюджет 2019.

Синдикатът проведе разговори и запозна с предложенията си за промени основно в държавния бюджет за догодина и този на ДОО, преди вторите четения, още с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Оценката на Патриотите и на КНСБ за данъчната политика е, че тя трябва да бъде променена. Не за пръв път с Обединени патриоти имаме сходно виждане как се облага трудът и капиталът в България, както и доколко тази справедливост, която категорично е нарушена, трябва да бъде възстановена, обяви Пламен Димитров. Той добави, че ОП са ги уверили, че част от предложенията, макар и все още да не е ясно кои, ще бъдат подкрепени и внесени по надлежния ред от по-малкия управляващ коалиционен партньор.

А те са за ДОО - увеличение на минималния размер на обезщетенията за безработица от 9 на 12 лв. и на максималния от 84 лв. на 85 лв., обясни президентът на КНСБ. Те са и за по-големи обезщетения за майките при отглеждане на дете през втората година - от 380 лв. на 420 лв.

Вторият кръг от предложенията са свързани с промени в републиканския бюджет в частта за земеделие, държавно управление и култура като общо са необходими допълнителни 45 млн.лв. Те ще са за гарантиране на десетпроцентното увеличение на заплатите в тези сектори.

Патриотите и КНСБ са се обединили също в оценката си, че това е един полезен бюджет. Най-добрият, предлаган от правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г досега, уточни Димитров, цитиран от БТА.

Той си пожела на шега всяка година избори, ако, управляващите при съставянето му са се водили от предизборни мотиви с оглед на евро- и местния вот догодина.

На свой ред зам.-председателят на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов коментира, че предложенията на КНСБ винаги са били добре мотивирани. Въпрос на малко калкулации, на разговори между нас е това, което ще изберем и ще бъде възможно да бъде внесено и защитено, уточни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини