Шефове на "Топлофикация - София" прибирали по 3600 лв. на месец

  • 22 февруари 2012 11:28

  • 978
  • 2
Шефове на "Топлофикация - София" прибирали по 3600 лв. на месец
©

3600 лева е средната заплата в борда на директорите на "Топлофикация-София", каза пред БНР общинският съветник от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Той призова възнагражденията да се намалят, тъй като дружеството има големи дългове. Над 500 млн. лв. са задълженията на "Топлофикация" към "Булгаргаз" и други доставчици. "Аз бях председател на съвета на директорите през 2009 г., моята заплата беше 900 лв. Сега средната заплата на борда на директорите е 3600 лв. – 4 пъти повече за 2 години, каза Кадиев. Какво се случи толкова в тази "Топлофикация", че се увеличиха толкова заплатите", попита риторично той.

Според общинаря топлинните счетоводители са излишни, ако те не поемат и събирането на сметките. "Не съм голям привърженик на това "Топлофикация" да бъде и топлинен счетоводител, защото това е микромениджмънт, т.е. да стигне до всеки отделен абонат, да му търси парите. Според мен, топлинните счетоводители по начина, по който са били замислени преди 10 години, не само да отчитат, но и да събират средствата – тогава е било замислено добре, после обаче в един момент очевидно с някакво лобиране топлинните счетоводители оставят за себе си само лесната част - отчитането, и по този начин тяхната работа до голяма степен се обезсмисля, защото отчитането "Топлофикация" може да си го прави и сама много лесно", обясни Кадиев.

Кадиев изказа мнение и по въпроса с високите сметки за парно. "След като над 75% от цената на парното се формира от цената на газа, трябваше да се търси алтернативно гориво. Това трябваше да е софийският боклук. Съдбата на парното в София до голяма степен е свързана и съдбата на завода за битови отпадъци в София, който н есе случва. Всички анализи показват, че ако можеше да се използва столичният боклук за горене в "Топлофикация", сметките можеха да намалеят между 10 и 12%", каза още Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
978 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Данди

2012.02.22 | 15:32

2
Ами Дянков да отговори защо пари за увеличение на маичинство , детски , пенсии и т.н.- няма , а за повишение и щедри бонуси на шефовете има. Крайно време е някой от ГЕРБ да поеме отговорността за злоупотребите , а колкото до 400 -те процента увеличение на заплатата за 2 години е пълно безобразие.
Аз мразя Борисов

2012.02.22 | 14:33

1
Братя на 03.03.2012 ще се проведе гражданско неподчинение с цел сваляне на Борисов от власт и изразяване на общото ни недоволство от ситуацията в страната! Елате да трошим и да палим центъра и да им покажем, че не сме мишки! Сборен пункт площад народно събрание от 12.00ч.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини