Кметове от малки общини излизат на протест на жълтите павета

  • 09 ноември 2018 08:35

  • 2166
  • 2
Кметове от малки общини излизат на протест на жълтите павета
© Нова телевизия

След като дадоха месец отсрочка на държавата да реши проблема им, кметовете на малките населени места у нас излизат на протест на жълтите павета. В събота те ще протестират на жълтите павета пред парламента и Министерския съвет, съобщава Нова телевизия.

Повече от 150 кметове на села и малки градове са заявили, че ще участват в протестната демокрация. Част от тях тази сутрин се събират в Калофер, откъдето преди месец обявиха исканията си и отправиха едномесечния ултиматум към правителството.

С надеждата някога до домовете им да има асфалтиран път живеят вече 70 години хората в хисарското село Михилци. В това окаяно състояние се намират голяма част от улиците в селото, в което живеят над 150 души.

Истинският ад настъпва, когато завали дъжд или затрупа сняг. Линейка и пожарна не могат да стигнат до домовете им.

Най-големият парадокс е, че плащат такса "Смет", но нямат контейнери. Камионът, който събира битовите отпадъци, не може да се изкачи по улицата, за да натовари сметта.

Кметицата на селото, която управлява трети мандат, твърди, че през последните 10 години в касата на кметството от общината не е постъпвала и стотинка.

Сградата на кметството се нуждае от ремонт, гробищният парк не е почистван от години. Дори за една кутия пирони кметицата се моли на спонсори. Понякога плаща и от собствения си джоб.

В тази ситуация в селото, в което са останали 150 души, кметицата вижда бъдещето му - обезлюдяване на Михилци и изчезването му от картата на България.

Константин Тодоров
2166 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.09 | 09:16

1

Да си кмет в България е равносилно на тежки стоманени вериги увити около врата ти. Едно голямо нищо и нищо друго. Колкото по-ниско се кланяш на Всевишния първи началник и му плащаш, толкова повече ще получава общината ти. Корупция до космоса.

Вожда

2018.11.09 | 15:06

2

Сто на сто не са кметове на ГЕРБ, че иначе Вожда ще ги опъне на стълба на мъчението

Добави коментар

Водещи новини