Община Трън е вложила 300 000 лв. в подмяна на водопроводната мрежа

  • 07 ноември 2018 11:18

  • 385
  • 0
Община Трън е вложила 300 000 лв. в подмяна на водопроводната мрежа
© pixabay

Община Трън е вложила 300 000 лв. през тази година за подмяна на водопроводната мрежа, съобщи кметът Цветислава Цветкова. 

Монтиран е 2,5 км нов водопровод между селата Милославци и Ярловци, в резултат на което жителите на Ярловци се радват на изобилие на вода. От година и половина там е имало непрекъснати аварии и чешмите са текли само по няколко часа в денонощието. 

Водоснабдени са и две махали в село Горочевци, в които изобщо не се е качвала вода заради непрекъснати аварии по трасето. След частична подмяна на водопроводната мрежа налягането на водата в цялото село е повишено. Приключва и ремонтът на водопровода в с. Бохова. Съвместно с "ВиК" е обновен довеждащият водопровод по ул. "Атанас Ботев" в Трън, като са премахнати 50-годишните етернитови тръби.

Община Трън е представила проект в МРРБ за подмяна на тръбите на довеждащия водопровод от извора в с. Банкя до каптажа в местността "Китка", който снабдява граничния град.

Съоръжението е доста старо, по трасето има много скрити аварии. Ако получим финансиране, генерално ще бъде решен проблемът с водоснабдяването на Трън, каза Цветкова. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини