Нено Димов: Високите данъци при старите коли е мярка срещу мръсния въздух

  • 07 ноември 2018 08:36

  • 1551
  • 5
Нено Димов: Високите данъци при старите коли е мярка срещу мръсния въздух
© Кадър: БНТ

Местната власт трябва да отговаря за чистотата или замърсеността на въздуха. Всяка община например може да въведе "зелен пояс" и да не допуска да се карат автомобили през този ден, в който въздухът е най-замърсен.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и напомни, че битовото отопление е основният източник на замърсяване на въздуха през зимата.

,,Промяната е върху това да няма само планове, но и конкретни резултати. По-високите данъци при старите автомобили например е една такава мярка срещу нечистия въздух. Да, икономически е по-скъпо, но в крайна сметка здравето на хората е още по-скъпо'', посочи Димов.

Относно вносителите на дрехи втора употреба Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе обясни, че там също ще се предприемат мерки.

,,Нормално е да има съпротива, но всеки трябва да намери своето място, но и своята отговорност. Ние искаме да бъдем сигурни, че този текстилен внос от тяхна страна няма да стигне до депата за изгаряне и да замърсява въздуха. Искаме такива гаранции от тях'', заяви министърът.

Относно искането на оставки от страна ДПС към всички министри от квотата на Обединените патриоти, Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе обяви, че това е нормална политическа атака.

,,Бих имал притеснения, ако опозицията не бъде опозиция'', завърши Димов.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1551 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Нали сте загрижени?

2018.11.07 | 12:09

5

Като видите че някой гори дърва(те се познават веднага по миризмата) - другата година данъкът 1000 лева ! Така ще запазите и горите. Само разпалки да се продават евтино. Даже въглищата са по-добре, защото те като станат на въглен, няма дим, няма пушеци, няма нищо. Дървата обаче са отврат!

Мислете бе хора.....

2018.11.07 | 09:00

4

Добри са тези мерки всичко да се вдигне та да могат да се изкарат примитивните от пътищата.

Ха

2018.11.07 | 08:57

3

То май всичко е такава мярка: по-високи данъци, по-високи цени на горивата, по-скъпа гражданска и какво ли още не по-скъпо. Идеята изглежда е да се карат по-малко автомобили, та да не се чупят магистралите, че да има депутатите къде да си джиткат на спокойствие.

Глупак!!!

2018.11.07 | 08:51

2

И като вземете по висок данък, как ще направите въздуха по чист, нали същите коли ще се движат по пътищата?

морския

2018.11.07 | 08:47

1

Нено,искаш да напълниш нечии гушки с тези МАЛОУМНИ предложения ли?Стига с тия лобистки закони!!!

Добави коментар

Водещи новини