Камарата на строителите иска оставките на Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски

  • 09 ноември 2018 19:42

  • 7102
  • 22
Камарата на строителите иска оставките на Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски
© Булфото (архив)

Камарата на строителите в България поиска оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за независима техническа експертиза на основни пътища с внушението, че от българските магистрали се краде. Това става ясно от позиция на Камарата на строителите в България.

Те посочват, че представители на Камарата са провели поредица от срещи с парламентарно представените политически сили, на които са поставили въпроса да спре използването на бранша за политически цели, да се спре с безразборното, некомпетентно и неточно говорене и да се осигури спокойна работа на бранша. Според тях случващото се в последните дни обаче показва, че апелът на Камарата е останал нечут. 

От Камарата заявяват, че браншът е подложен на поредната популистка атака. „Без наличието на каквато и да е аргументация, депутатът Елена Йончева, която афишира, че в професионалния си път е била разследващ журналист, а сега се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, отново отправя обвинения срещу строителния бранш.

Йончева, която настоява за „независима експертиза на първостепенни български пътища“, без да уточнява от кого да е независима експертизата и зависими ли са били всички до момента, твърди, че „в обществото съществува убеждението, че голям процент от сумите по обществени поръчки се връщат към властта“, с което върху българските строителни компании се хвърля поредното обвинение, че участват в някакви корупционни схеми“, се посочва в позицията на строителите.

„Ние, българските строители, заявяваме категорично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което уврежда авторитета и доброто име на целия строителен бранш. Вносителите на искането за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, освен с поредната доза политическо говорене.

Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза с внушението, че от българските магистрали се краде, да подадат оставки“, пишат от Камарата на строителите.

Представителите на строителния бранш също питат дали Елена Йончева, в качеството ѝ на журналист е провеждала журналистически разследвания за изпълнението на магистрали и пътища по времето на правителството с премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и настояват ако такива са правени, те да бъдат предоставени.

„Търпението на българския Строител е голямо, но все пак не е безгранично. Ако не бъдат взети мерки до 18.11. относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, КСБ и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, чрез което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание“, заявяват още от Камарата на строителите и допълват, че ще бъдат използвни всички допустими от закона средства, за да се защити достойното име на българския строител.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7102 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Николова

2018.11.10 | 17:42

22

О боже!Те българските строители не били корумпирани!?Звучи много,ама много неадекватно!!Тогава защо ще протестирате!?За да услужите на управляващата шайка,с която заедно крадете???Оставете да се направят експертизите и догава се зъбете!Ама как???Страх лозе пази!!!

асд

2018.11.10 | 12:49

21

Вие направете експертизите при независими експерти пък те нека си подадат оставката.

чичи

2018.11.10 | 09:42

20

Та тази камара заедно с нейните яростни лобисти да се натоварят на автобуси и на екскурзия в Западните Балкани, където пътищата са правени от други. И ако намерят "толкова хубави" пътища и по една дупка за всеки, да се връщат и да продължават, в противен случай да си избират по един хубав завой в Черна гора - и в морето.

стефан

2018.11.10 | 07:16

17

Какво Ви притеснява г-да строители?!Независимата експертиза ще докаже Вашата правота, нали?! В България честен капиталист НЯМА! Всички знаем за произхода и начина на неговия възход от 1989 г. насам.

2018.11.10 | 09:19

19

Да, капиталист звучи малко нарицателно.

Един

2018.11.10 | 08:05

18

Идеално ще си паднете, те и без това нямат никакво желание да влизат в парламента!

Джо

2018.11.09 | 22:50

16

По крадливо и гадно племе няма от комунистите.Нищо добро не сме видяли от тях.

Пурко

2018.11.09 | 21:23

15

Ми зависими са били експертизите, крадци долни. Пътят край своге със злополучният автобус, е правен от фирма на която е правена експертиза в нейна фирма.

Русофил - парцал

2018.11.09 | 19:56

3

БСП зад решетки. Веднага.

2018.11.09 | 21:11

14

Кажи си , че си задник !

2018.11.09 | 20:36

10

ЕЛЕН ОНЧЕВА И БСП ЗНАЯТ ВСИЧКО КАК И КОГА ДА МАНИПОЛИРАТ И ЛЪЖАТ ХОРАТА И ИМ СЕ ПОЛУЧАВА БСП СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ПРУЧВАНЕ Е ТВА Е .. ТЕ СА КРАДЦИТЕ НА ВЕКЪТ ЗАРАДИ ТЯХ СА НИСКИ И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАТОВА СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО Е ИНТЕРНЕТ И СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП/ДпС/ДС И ВСИЧКИ МАНГАЛИ УБИЦИ НА БСП.стига толко че ако почнем да говорим и за ТЕХНОИМПЕКСОВАТА сперма и К.У.Р.В.Т.А МАФИОТКА ОбралА КТБ ЕЛЕН оНЧЕВА със неиня любовник ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КОЙТО В МОМЕНТА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СЪРБИЯ И ПОДЪРЖА СРЪБКИТЕ УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ С ОТКРЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСПоРешарски.....

2018.11.09 | 21:07

13

Хубаво коментираш , ама поне да беше грамотен бе ! Отказах се да чета "бисерите ти след първия ред .

2018.11.09 | 21:04

12

Е , то от всякъде се краде ! Не им искайте оставките на тези мили същества . Де гиди пръчка !

Добави коментар

Водещи новини