Румен Миланов: Ромите трябва да се научат на работа

  • 30 октомври 2018 17:55

  • 5159
  • 8
Румен Миланов: Ромите трябва да се научат на работа
© Кадър: БТВ

Има сгъстяване на криминогенната обстановка, на битовата престъпност. Причините за това са най-вече социално-психологически. Стандартът на живота у нас е на ниско ниво, усещането за законност в ромския етнос също е на ниско ниво. Щом не са образовани и грамотни, какво друго им остава, освен да вършат престъпления?

Това заяви в предаването ,,Лице в лице'' по bTV експертът по национална сигурност ген. Румен Миланов.

,,Интеграцията на ромите трябва да мине през два етапа – образование и труд. Защо трябва да им се дават помощи? Да се научат да работят. Държавата трябва, ако се налага, да се намеси и с принуда. Парадоксалното е, че неграмотните хора гласуват и определят начина на живот на грамотните. Ако някой е неграмотен, той не би трябвало да има правото да гласува'', коментира той.

,,Явно властите са получили някаква информация и са предприели действия. Дано не всички агенции се окажат фалшиви'', сподели ген. Миланов относно последните събития около ДАБЧ.

,,Честно казано, странно ми е, че Арабаджиеви все още се издирват. Това не е добре. Държавата трябва да бъде много прецизна в събирането на безупречни доказателства относно престъпната дейност на Стайкови и Баневи'', посочи още експертът.

,,Липсата на главен секретар не е пагубно, но е хубаво в скоро време да бъде назначен някого. Може би има известни колебания сред факторите, които взимат решения за него. Но според мен вътрешният министър би трябвало да има ключовата дума по този въпрос и едва след това всички останали по веригата'', завърши Румен Миланов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5159 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Цвъко

2018.10.30 | 22:40

7
Сакън да не чуя дявола.Това са електората н ГЕРБ и бъдещето на България.Циганин да работи и все едно да направиш вълк вегетарианец.Няма вола за това,после кой ще гласува под стои без изобщо да може да чете.

2018.10.31 | 21:20

8
ми преди да дойде ГЕРБ на власт вие що не ги научихте да работят бе Цвъко?
outlander

2018.10.30 | 20:49

6
Какви роми бе? Това са цигани! Ц И Г А Н И
Michael Jackson

2018.10.30 | 20:41

5
Добро утро.
кокиче

2018.10.30 | 19:09

1
лагери
банговасил

2018.10.30 | 20:30

4
С газови камери да!
Боклуци

2018.10.30 | 19:25

3
Тато ги беше научил, вие ги разглезихте!
Анонимен

2018.10.30 | 19:19

2
насила хубост не става, не ти ли иде отвътре, забравете... мъжете на запад работят, а те по цял ден у домовете си, отглеждат и се грижат за децата си, по цял ден напред, назад, голям сеир пада с тях, асанс,ор кога са виждали, ама сега виж къде са, най уютните жилища, прости ли са прости, а и от ток разбират, бременната отишла и жиците на една друга възрастна женица, специалисти по ток, мерси, освен алергии и асматици, а доктори няма, не във всички градове, там проблем, да са живи и здрави, ние и те, сме за запада, там отиваме при децата си, на този етап сме тук, но ако продължават българските мохамедани с цигани да настаняват няма или точно това им е целта, турчинът може всичко да е, но поне си признават, никога на квартира циганин, парата е днес, кой има пари той ще играе на сватбите им, а след това ножове, брадви, кръв, да му мислят полицайчетата, и те ... не ми се мисли, ша ги набия, как ша биеш бе, ако те грабнат с лопатите и ще ти счупят черепа, а тогава иди и се разправяй по съдилища, тях нищо не ги хваща, ни закони, ни нищо, утре може и вратата да ти отключат, цяла връзка с ключове имат, а и мисля, че народа обедня, не могат да си изхранят кучетата и днес един мъж, щеше да ме ухапе, глутница с кучета, пускат ги от селата, не по темата, но вземете мерки, за да не стане късно, кучета с кученцета малки, дори някои, които отглеждат животни не дават да ги хранят, прави са си, имат къщи, котета, кучета и барабар със сорос хората, голям майтап пада, въпреки че е за рев, кучетата и котките повече от хората, стана какво стана, прегърнете се леви, десни, кучета бесни и работете за народа си, защото и родените през 1942 родители заминаха, върнаха се и пак заминаха за Белгия, щерка им е медицинска сестра, но не работи, а си гледа малките дечица, кой може от християните всеки иска да напусне тази държава, а и от другите де, щото е окей тук, нали така, много е окей , но само за вас сите ви, и парата пет пари не прави, когато човек не е щастлив в собствената си държава, около теб, над теб, цигания до шия, турци и българи навън, заключени жилища, а те си приказват врели некипели, ама нали тук цигани наивни и неграмотни, поне тях може, но не и много други,

Добави коментар

Водещи новини